Fredrik Ahl tappar det.
1 av 4
Fredrik Ahl tappar det. - Foto: Marcus Hagsten / SVT
Men visste inte att det sändes ut.
2 av 4
Men visste inte att det sändes ut. - Foto: Marcus Hagsten / SVT
Imiterar andra och kallar flyktingar kebabtekniker.
3 av 4
Imiterar andra och kallar flyktingar kebabtekniker. - Foto: Marcus Hagsten / SVT
Något han nu ber om ursäkt för.
4 av 4
Något han nu ber om ursäkt för. - Foto: Marcus Hagsten / SVT

Här går SVT-reportern bananas i sändning

Visste inte att det sändes ut, men nu sprids klippet som en löpeld.


SVT:s programledare Fredrik Ahl bytte nyhetsförmedling mot stand up för en stund. Innan sändningen i SVT Sörmland på onsdagskvällen var stämningen skojfrisk i studion. Problemet var bara att allt sändes ut på kanalläge 999 i Boxerutbudet, utan Fredrik Ahls eller någon annan medarbetares vetskap.


Bildkälla: SVT / Marcus Hagsten

Något som gav den 21-årige Marcus Hagsten en riktigt rofylld stund framför tv:n. Hagsten filmade det hela och lade ut klippet på sin Facebooksida. Nu sprids det över nätet, och tidningar som Expressen och E-kurien har snappat upp händelsen.

Sjunger opera

Fredrik Ahl sjunger opera, letar vax i hörsnäckan och läser upp nyheter på olika dialekter. Han säger att flyktingar som kommer till Sverige är "kebabtekniker", att ingen vill bo i Eskilstuna och han gör vad det låter som en rätt hygglig imitation av SVT:s utrikeskorrespondent Kristina Kappelin.


Bildkälla: SVT / Marcus Hagsten

Ursäktar sig

När Expressen ringer upp Fredrik Ahl blir han förvånad över att det sändes ut.

– Jag vet att jag ofta skojar inför en tv-sändning. För att jag ska komma igång lite. Jag är en teaterapa från början, och jag har en skämtsam jargong, säger han till tidningen.

Uttalandet om att flyktingar som kommer är "kebabtekniker" vill han ta tillbaka.

– Om någon har tagit illa upp ber jag om ursäkt rakt av. Man ska välja sina ord. Hade jag vetat att det skulle gå ut, hade jag inte sagt så.

Hans Zetterberg tf redaktionschef och ansvarig utgivare för SVT Öst. Han vet inte riktigt vad som hänt och varför "humorshowen" sändes ut, och han kritiserar Ahls uttalanden om flyktingar.

– Det han säger på slutet är plumpt, och jag har pratat med Fredrik. Vi kan bara be om ursäkt, säger han till Expressen.

SVT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!