Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är sommarens glass – korvglassen

- 01/07/2015, 17:41 -
Körv är gott!
1 av 3

Körv är gott!

Kjell & Bola

Korven är gjord av maräng och toppas av mango- och jordgubbsås.
2 av 3

Korven är gjord av maräng och toppas av mango- och jordgubbsås.

Kjell & Bola

De säljer korvbrickan varje dag enligt Bola.
3 av 3

De säljer korvbrickan varje dag enligt Bola.

Kjell & Bola

Den enda korven du kommer vilja äta i sommar.

Tidigare i år har vi smaskat i oss korvsemlor, wrapsemlor, tårtwraps, semmelpizzor och glasshamburgare. När vi trodde att det inte kunde bli bättre så har Bola Sjögren, som är en av ägarna till Kjell och Bodas glasseria kommit på en söt rätt som kommer ta sommaren med storm – nämligen korvglassen.

– Den består av marängkorv, mangosås som är senap, jordgubbssås som är ketchup och rostad choklad som ska vara rostad lök, säger han till Nyheter24.

Korven, som Värmlands Folkblad var först med att uppmärksamma, serveras med "mos" som består av tre kulor glass i smakerna kakdeg, vanilj och päron.

Den briljanta korven har fått namnet "Ack Värmland" efter tv4:as tv-serie där korvmojjen är ett vanligt inslag. Korvglassen, är som resten av glasserians glassar, döpt efter något som har med just Värmland att göra, som till exempel skrönor och historier. Och Bola har en egen favorit.

– Den heter Mintos, efter vinterbadarguden, den smakar mintchoklad.

Men när det kommer till kritan är det inte just korvglassen som han väljer när han ska äta korv.

– Jag gillar Wienerkorv med bra senap.