Trots läkarens rekommendation.
Trots läkarens rekommendation. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Vill ha nya silikonbröst – på socialtjänstens bekostnad

Tycker att socialtjänsten ska betala.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

VÄXJÖ. En kvinna från Växjö har problem med de silikonimplantat som hon opererat in i brösten – Smålandsposten skriver om hur de läcker ut silikon i kroppen, något som bland annat lett till värk och illamående. Dessutom har det bildats kapslar på hennes bröst. Det betyder att en dyr operation är nödvändig, och kvinnan har också fått intyg från läkare som säger att för hennes hälsas skull så både implantaten bytas ut och kapslarna delas – men hon kommer inte att få något ekonomiskt stöd för det.

Kvinnan vände sig nämligen till nämnden för arbete och välfärd i Växjö kommun och ansökte om ekonomisk hjälp, men de slog kvickt fast att nya implantat inte var något som inte låg på deras bord. Vilket då överklagades till Förvaltningsrätten men även de kommer till samma slutsats, skriver Smålandsposten.

Tidningen citerar ur förvaltningsrättens dom där det står att ”av handlingarna i målet har dock inte framkommit att NN (kvinnan) inte kan få detta vårdbehov tillgodosett genom insatser från landstinget” och att hon ”kan tillförsäkras en skälig levnadsnivå även utan bröstimplantat".

Nu återstår bara möjligheten att överklaga det hela till kammarrätten, skriver Smålandsposten.

/
/
/
/