17-åriga Lisa Holm hittades död.
1 av 5
17-åriga Lisa Holm hittades död. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Lisas död har berört hela landet.
2 av 5
Lisas död har berört hela landet. - Foto: Thomas Johansson / Thomas Johansson/TT
Här tillsammans med Helena Trolläng under polisens presskonferens på lördagen.
3 av 5
Här tillsammans med Helena Trolläng under polisens presskonferens på lördagen. - Foto: Thomas Johansson / Thomas Johansson/TT
En av de misstänkta på väg till häktningsförhandlingen.
4 av 5
En av de misstänkta på väg till häktningsförhandlingen. - Foto: tt bild
Åklagaren har till klockan 12.00 på sig.
5 av 5
Åklagaren har till klockan 12.00 på sig. - Foto: TT bild

Fallet Lisa Holm dag för dag – detta har hänt

Vad som hänt sedan Lisa Holm försvann den 7 juni.


7 juni: Försvinnandet

17-åriga Lisa Holm försvinner efter att hon slutat sitt jobb, på ett kafé i Kinnekulle. Klockan 18.23 sms:ar hon sina föräldrar och säger att hon är på väg hem – men dyker aldrig upp.

8 juni: Brottrubricering

På grund av fynd som görs runt platsen där Lisa försvunnit beslutar polisen att brottsrubricera försvinnandet som "särskild händelse" – det innebär att polisen får använda sig av alla möjliga resurser i sökandet. Polisen utgår nu ifrån att Lisa inte har försvunnit frivilligt. Man har hittat en handske i en lada och ett iPhonefodral som tillhör Lisa.

9 juni: Bilden

På tisdagen släpper polisen, med familjens tillåtelse, bild och namn på Lisa. Man vädjar om allmänhetens hjälp i sökandet efter 17-åringen. Nya fynd, så som en krossad mobiltelefondisplay, görs.

Bildkälla: TT Bild

10 juni: Sökandet

Sökandet efter Lisa Holm fortsätter, på onsdagen även med hjälp av Missing People. Att hon ska ha försvunnit frivilligt är någonting som polisen har uteslutit helt. En Youtube-video cirkulerar även, som är upplagd under namnet Lisa Holm. På sociala medier spekuleras det i huruvida filmen har något med försvinnandet att göra.

11 juni: Nya fynd

Sökområdet utökas. Dessutom görs nya fynd av polis och Missing People. Föremålen som hittas – bland annat en ring – bekräftas tillhöra Lisa, och polisen säger att det finns en "röd tråd" mellan sakerna som hittats.

12 juni: Kroppen

På fredagskvällen kommer beskedet att tre personer har omhändertagits för förhör. Senare under natten meddelar polisen under en pressträff att man hittat en död kropp – som med stor sannolikhet är Lisa Holm.

Bildkälla: TT Bild

13 juni: Beskedet

På lördagsmorgonen bekräftar polisen det många befarat – den döda person som hittats är Lisa Holm. Över hela Sverige visar människor sin sorg över beskedet.

14 juni: Misstänkta

Polisen fortsätter att söka efter fynd i området, och man meddelar att tre personer har anhållits misstänkta för delaktighet i mord. Polisen Sara skriver en text om Lisas tragiska död, som läses av tiotusentals och hyllas på Facebook.


15 juni: Arbetet fortsätter

Mer information om de misstänkta personerna läcker ut. De ska vara från Litauen – och en av dem ska ha lagt upp grejer på sin Facebook-sida tre dagar efter Lisas försvinnande. En av de misstänktas försvarsadvokater anmäls för jäv, då hon tidigare varit ordförande i Missing People. Organisationens inblandning spelade stor roll när de misstänkta omhändertogs.

16 juni: Häktningsförhandlingar

Efter långdragna häktningsförhandlingar i Skaraborgs tingsrätt häktas alla de tre misstänkta personerna. Två bröder häktas misstänkta för delaktighet i mord, den ena mannens fru häktas skäligen misstänkt för skyddande av brottsling. Leif GW Persson säger till Nyheter24 att mordet kan ha ett sexuellt motiv.

Bildkälla: TT Bild

Det händer nu:

Enligt åklagare är en del material som ska ingå i bevisningen på analys. Ännu finns det ingen teknisk bevisning som binder de misstänkte. Framåt hålls vidare förhör med de misstänkta samtidigt som fler bevis försöker samlas in.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!