Söndag 4 Dec
Stockholm

Filmduon tröttnade på sexismen – svarade med naken skidfilm

1 av 5
. Foto: Julius & Björn
2 av 5
. Foto: Julius & Björn
3 av 5
. Foto: Julius & Björn
4 av 5
. Foto: Julius & Björn
5 av 5
. Foto: Julius & Björn

Det är både kallt och kul.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Skidåkande filmduon Julius & Björn gick rakt in i svenska folkets hjärtan när de cyklade in över 300 000 till Musikhjälpen. Nu är de tillbaka med en naken-video, allt för att visa hur sjukt det är att "sälja-grej-med-tjej", vilket är vanligt inom skidvärlden.


Klädde av sig

Som de praktiserande feminister de är, ville de visa hur märkligt det är att marknadsföra skidutrustning naket i kallt klimat. Därför slängde kläderna själva.

– Då kanske folk reagerar på hur sjukt det är att man marknadsför skidutrustning med nakna tjejer, om vi också är nakna, säger Björn Daniels, till Nyheter24.


"Sälj grej med tjej"

Idén kom när de var på en skidresa i Hemavan i april och kände att de ville uppmärksamma fenomenet som brukar kallas ”sälj grej med tjej".

– På skidforum på nätet ser man olika annonser på tjejer som poserar nakna med skidglasögon och då tänkte vi att folk skulle märka hur konstigt det är om vi också var nakna, säger Björn.


"sjönk ner till skrevet"

Och att vara naken i snön är inte alltid lätt, även om det inte var så kallt enligt grabbarna. Runt fem minus säger de.

– Precis när jag tagit av mig allting, då satte jag ner min bara fot för att sätta ner pjäxan och då sjönk jag ner till skrevet. Det var riktigt kallt. Det var inte lätt att komma upp heller, säger Björn.


Gör gärna om det

Killarna har fått mycket fin respons sedan de lade upp videon på sin Facebook-sida, och de kan göra det igen.

– Ja lätt, om allt man behöver göra är att åka skidor och klä av sig för att få ut en åsikt, säger Björn med ett skratt.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.