1 av 5
- Foto: Julius & Björn
2 av 5
- Foto: Julius & Björn
3 av 5
- Foto: Julius & Björn
4 av 5
- Foto: Julius & Björn
5 av 5
- Foto: Julius & Björn

Filmduon tröttnade på sexismen – svarade med naken skidfilm

Det är både kallt och kul.


Skidåkande filmduon Julius & Björn gick rakt in i svenska folkets hjärtan när de cyklade in över 300 000 till Musikhjälpen. Nu är de tillbaka med en naken-video, allt för att visa hur sjukt det är att "sälja-grej-med-tjej", vilket är vanligt inom skidvärlden.


Klädde av sig

Som de praktiserande feminister de är, ville de visa hur märkligt det är att marknadsföra skidutrustning naket i kallt klimat. Därför slängde kläderna själva.

– Då kanske folk reagerar på hur sjukt det är att man marknadsför skidutrustning med nakna tjejer, om vi också är nakna, säger Björn Daniels, till Nyheter24.


"Sälj grej med tjej"

Idén kom när de var på en skidresa i Hemavan i april och kände att de ville uppmärksamma fenomenet som brukar kallas ”sälj grej med tjej".

– På skidforum på nätet ser man olika annonser på tjejer som poserar nakna med skidglasögon och då tänkte vi att folk skulle märka hur konstigt det är om vi också var nakna, säger Björn.


"sjönk ner till skrevet"

Och att vara naken i snön är inte alltid lätt, även om det inte var så kallt enligt grabbarna. Runt fem minus säger de.

– Precis när jag tagit av mig allting, då satte jag ner min bara fot för att sätta ner pjäxan och då sjönk jag ner till skrevet. Det var riktigt kallt. Det var inte lätt att komma upp heller, säger Björn.


Gör gärna om det

Killarna har fått mycket fin respons sedan de lade upp videon på sin Facebook-sida, och de kan göra det igen.

– Ja lätt, om allt man behöver göra är att åka skidor och klä av sig för att få ut en åsikt, säger Björn med ett skratt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.