Så demonstrerade de under Åkessons tal

Istället för att lyssna på SD tågade de för mänskliga rättigheter.


I stället för att lyssna på Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons tal valde flera ungdomsförbund att demonstrera. Under Sverigedemokraternas dag i Almedalsveckan höll Åkesson sitt partiledartal på kvällen.

Tre ungdomspartier, unga feminister, grön ungdom och ung vänster, ordande samtidigt som talet en demonstration mot rasism och för mänskliga rättigheter. Ungdomsförbunden arrangerade i demonstrationståg och höll egna tal.

– Vi ska visa att vi är fler. Det är bra att det ges alternativ och trygga forum för att föra ut politiska budskap, särskilt en sådan här dag, säger Hedda Tingskog, unga feministernas nationella styrelse och fortsätter:

– Vi ska ordna fler forum där vi kan ta ställning mot rasism, fascism och allt annat vidrigt som annars får mycket plats.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Malmö rapporterar om rån väpnat

1 timme sedan

Äldre man död i trafikolycka

1 timme sedan
En man i 75-årsåldern har omkommit i en olycka på en länsväg norr om Kalmar, uppger polisen. Mannen färdades på en cykel som kolliderade med en bil.

USA uppges skicka bomber till Israel trots oro

1 timme sedan
USA:s regering har de senaste dagarna i tysthet godkänt att stridsflyg och krigsmateriel ska skickas till Israel, trots att president Joe Biden offentligt intensifierat kritiken mot Israels krigföring i Gaza.

Polisen i Malmö rapporterar om rån övrigt

1 timme sedan
"S:t Knuts torg. Personrån utomhus.", skriver polisen på sin hemsida.

Stickskadade sökte vård – mordförsök utreds

2 timmar sedan
Två män i 20-årsåldern har sökt vård vid akutmottagningen i Kalmar för stick- eller skärskador. Händelsen utreds som mordförsök, uppger polisen.

Dublin mindes terrorns offer – för sista gången

2 timmar sedan
När pastor Bridget Spain på långfredagen läste upp Lyra McKees namn i Dublin var det med förhoppningen om att det var för sista gången.