Måndag 17 Jan
Stockholm

Ovädret kommer: Här blir risken störst för åska i landet

Det regnar för lite i Sverige...eller?
1 av 3
Det regnar för lite i Sverige...eller?. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Sol är överskattat.
2 av 3
Sol är överskattat. Foto: AP
Härligt!
3 av 3
Härligt!. Foto: JANERIK HENRIKSSON

SMHI varnar för åskoväder.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sommaren var över innan den ens började känns det som. Och nu varnar meteorologerna för åskoväder i nästan hela östra Sverige, skriver Expressen.

– Så som det ser ut nu är det en del skurar som sträcker sig över hela Svealand. Och även i de inre, nordliga delarna av Götaland, säger meteorologen Camilla Albertsen.

Risken för åska är är störst i östra Svealand, men även norra Norrland kan få sig lite åskskurar.

Åskskurarna ska vara lokala, men när åskan kommer in kan inte Camilla Albertsen svara på. Och åskan kommer även att vara närvarande på torsdagen.

– Det är först och främst de östliga delarna av Svealand som är utsatta. Vi har stabila luftmassor och det är risk för åska speciellt i området runt Stockholm, säger hon.

Och om vi hoppats på bättre väder till helgen så är det bara att glömma. Då ska det komma ett lågtryck in från Storbrittanien. Även då kommer det regna i bland annat Svealand och Norrland – dock kommer åskan trappas av.

– Så vitt vi kan se fortsätter det vidare ut i nästa vecka, med ett lågtryck som rör sig nordöst över från Storbritannien in över Skandinavien, säger Camilla Albertsen.

Bildkälla

Vill du ha chans till lite sommar får du bege dig söderut, där det kan bli över 20 grader i främst Malmöområdet, skriverExpressen.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela