Onsdag 21 Apr
Stockholm

Thairestaurangen ville inte låta SD ha fest i lokalerna – hotas

Fick nej.
1 av 4
Fick nej. Foto: TT
Restaurangen sa nej. Obs, genrebild.
2 av 4
Restaurangen sa nej. Obs, genrebild. Foto: TT/Svenska Dagbladet
Nu har det lett till hot. Obs, genrebild.
3 av 4
Nu har det lett till hot. Obs, genrebild. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
En SD-flagga, fotograferad under partiets dag i Almedalen.
4 av 4
En SD-flagga, fotograferad under partiets dag i Almedalen. Foto: COPYRIGHT TT NYHETSBYRÅN / Henrik Montgomery / TT

När Sverigedemokraterna ville ha sommarfest sa restaurangen nej – nu har de fått hotbrev.

Kommentera (24)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sverigedemokraterna i Osby ville ha en sommarfest på thairestaurangen Nois Thai men när Carl Bejvel från partiet ville boka bort för drygt 40 personer blev det nej.

– Deras ideologi är helt främmande för oss, därför vill vi inte ha dem här som organisation, förklarade en person på Nois Thai för Norra Skåne i samband med händelsen och fortsatte:

– Deras agenda är ju att stoppa så många invandrare till Sverige som möjligt. Då är det inte seriöst av partiet att fråga om de får ha sin fest på en thairestaurang. Som enskilda medlemmar är de däremot välkomna.

Bild: TT

Vilket fick de lokala Sverigedemokraterna att bli rejält upprörda, och menar på att de bli de blev diskriminerade. Vilket gör att man också funderar på att anmäla restaurangen till Diskrimineringsombudsmannen.

– Många tycker att det är förjävligt, vi är ju det andra största partiet i Osby kommun och så får vi inte boka bord där när vi vill ha en fest. Den har ju inget med politik att göra, säger Jörgen Grubb, distriktsordförande för Sverigedemokraterna Syd, till Dagens Nyheter.

Bild: TT

Efter att historien kom ut började restaurangen få näthat på sociala medier – och dessutom ett hotbrev.

– Personen skriver att han företräder några svenska familjer som önskar att ”det går åt pipan” för oss. Man vet ju inte vad som menas med det. Och om vi inte ber om ursäkt offentligt så hotar de med att Diskrimineringsombudsmannen ska ge oss ett stort skadeståndsbelopp, säger en restauranganställd som vill vara anonym, till Dagens Nyheter.

Bild: TT

Något som Sverigedemokraterna tar avstånd från.

– Det är ju fruktansvärt om någon har skickat ett hot och det är givetvis inget vi står bakom. Men vad jag har förstått i artiklar så har det mer varit ett otrevligt brev, men jag har ju inte läst det så jag vet inte, säger Grubb till Dagens Nyheter.

Personer från restaurangen säger till Norra Skåne att reaktionerna var väntade – men att man också fått andra typer av meddelanden.

– Vi har även fått mycket positiv respons av människor som tycker att det är bra att vi står på oss.

Kommentera (24)
Kopiera länk
Dela