Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Yes! Då kommer äntligen värmen

- 27/07/2015, 12:40 -
Badväder?
1 av 4

Badväder?

SCANPIX SWEDEN / Johan Mikael Nilsson

Solen!
2 av 4

Solen!

Grøtt, Vegard Wivestad

Vart tog sommaren vägen?
3 av 4

Vart tog sommaren vägen?

TT NYHETSBYRÅN

Nu kanske den kommer!
4 av 4

Nu kanske den kommer!

TT NYHETSBYRÅN

Fram med solkrämen!

Vi har väntat och väntat (och väntat och väntat och väntat och väntat och väntat) men nu verkar det faktiskt som att det kommer att bli lite värme. Vi får i och för sig hålla ut i några dagar till – men till helgen ska det faktiskt vända.

Bildkälla

Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen, säger nämligen till Aftonbladet att det förvisso ska vara ostadigt i veckan med regnoväder som passerar och så vidare.

– Men i höjd med helgen och i början av nästa vecka blir det högtrycksbetonat, framför allt är det lite torrare luft som kommer in från kontinenten, säger han till tidningen.

Bild: TT

Det kommer nämligen ett högtryck från Polen och bjuder på lite värme. Säkraste platserna för att få sig lite sol är enligt Hedberg antagligen Öland och Gotland.

– Inlandet är ju alltid mer ­osäkert eftersom det lätt bildas regnskurar, så om man kan hålla sig till kusterna eller i närheten är det bra, säger han till Aftonbladet.

Och han har dessutom lite mer uppmuntran att bjuda på – en påminnelse om att värmen faktiskt kan slå till hela vägen i september.

– Det har ju hänt att sommaren blivit lång i stället, säger Hedberg till Aftonbladet.