Badväder?
1 av 4
Badväder? - Foto: SCANPIX SWEDEN / Johan Mikael Nilsson
Solen!
2 av 4
Solen! - Foto: Grøtt, Vegard Wivestad
Vart tog sommaren vägen?
3 av 4
Vart tog sommaren vägen? - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Nu kanske den kommer!
4 av 4
Nu kanske den kommer! - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Yes! Då kommer äntligen värmen

Fram med solkrämen!


Vi har väntat och väntat (och väntat och väntat och väntat och väntat och väntat) men nu verkar det faktiskt som att det kommer att bli lite värme. Vi får i och för sig hålla ut i några dagar till – men till helgen ska det faktiskt vända.

Bildkälla

Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen, säger nämligen till Aftonbladet att det förvisso ska vara ostadigt i veckan med regnoväder som passerar och så vidare.

– Men i höjd med helgen och i början av nästa vecka blir det högtrycksbetonat, framför allt är det lite torrare luft som kommer in från kontinenten, säger han till tidningen.

Bild: TT

Det kommer nämligen ett högtryck från Polen och bjuder på lite värme. Säkraste platserna för att få sig lite sol är enligt Hedberg antagligen Öland och Gotland.

– Inlandet är ju alltid mer ­osäkert eftersom det lätt bildas regnskurar, så om man kan hålla sig till kusterna eller i närheten är det bra, säger han till Aftonbladet.

Och han har dessutom lite mer uppmuntran att bjuda på – en påminnelse om att värmen faktiskt kan slå till hela vägen i september.

– Det har ju hänt att sommaren blivit lång i stället, säger Hedberg till Aftonbladet.

/
Sol
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nordea-chefen: Bedrägerivågen värst i Sverige

JO granskar ännu en Kinberg Batra-rekrytering

Justitieombudsmannen (JO) granskar ytterligare ett fall kopplat till Anna Kinberg Batra och länsstyrelsen i Stockholm, rapporterar Aftonbladet.

Ny skyddsjakt på skånsk varg

Efter flera vargangrepp mot får på Söderåsen i Skåne blir skyddsjakt återigen aktuell.

Skildring av sorg över dödat barn vinner pris

Mohammed Salem hade precis välkomnat sitt eget barn till jorden när han såg en gråtande kvinna begrava sitt ansikte i en liten lakaninsvept kropp.

Italien tillåter aktivister på abortkliniker

Ett regeringsförslag som gör det möjligt för abortmotståndare att komma in på abortkliniker har röstats igenom i det italienska parlamentet. "Ett steg bakåt", enligt oppositionen.

Centralbanken: Något ljusare för tysk ekonomi

1 timme sedan
Den tyska centralbanken Bundesbank skriver i sin månadsrapport att den tyska ekonomin – Europas största – troligtvis växte lite under årets första månader, bland annat tack vare ökad export.