Dildokubbs-VM.
1 av 5
Dildokubbs-VM. - Foto: Pressbild
Spelas på Pride.
2 av 5
Spelas på Pride. - Foto: Pressbild
Rosa, blåa pinnar och kubbar och en svart buttplug som kung.
3 av 5
Rosa, blåa pinnar och kubbar och en svart buttplug som kung. - Foto: Press
Tävlingen hålls i Kulturhuset.
4 av 5
Tävlingen hålls i Kulturhuset. - Foto: Press
Vinnaren koras på fredag.
5 av 5
Vinnaren koras på fredag. - Foto: Press

Rosa dildos och svarta buttplugs – här spelas VM i dildokubb

Den något udda sporten är tillbaka.


Prideveckan har kickat igång på allvar och för sportsugna innebär det VM i dildokubb, något som Nyheter24 berättade om även förra året. Bakom turneringen, som hålls på Kulturhusets tak i Stockholm, står Stockholm Pride och sexleksaksbutiken Oliver & Eva.

– Vi har tagit den gamla klassiska kubbsporten och förnyat den med bland annat blåa kastdildos, rosa kubbar och en svart buttplugg i mitten som är kung, förklarar Oliver & Evas VD Tobias Lundqvist för Nyheter24.


Fjolårets arrangemang väckte intresse och i år är det ännu fler som vill vara med. Gruppspelet går av stapeln mellan måndag och torsdag, och på fredag vankas finalspel.

– Det är många gamla lag som vill försvara sin plats på världsrankingen men också många nya. Igår var det omkring 15 lag som tävlade så totalt är det nog närmare 60, säger Lundqvist och fortsätter:

– Vi spelar mellan alltifrån fikande pensionärer till barnfamiljer och de vanliga Pridebesökarna.


De intima leksakerna till trots är det ingen som tagit illa upp av tävlingen.

– Alla har tyckt att det är väldigt kul, det sticker inte i ögonen på någon utan alla möjliga personer i olika åldrar är med.

Oliver & Eva brukar vara bra på att synas och höras igenom bruset. Tidigare har det bland annat döpt sexleksaker efter SD-toppar, designat en bröstklämma efter fotbollsspelaren Luiz Suarez bitskandal och lagt ut en jobbannons där de sökte testare av sexleksaker.

Vill du kunna spela dildokubb hemma finns ett fullt set att köpa på Oliver & Evas sajt. Kostnaden är 2995 kronor och i det ingår vad man får anta flera multiverktyg.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vilja spela dildokubb?
Tack för din röst!