Två personer är döda efter attack på Ikea.
1 av 2
Två personer är döda efter attack på Ikea. - Foto: TT Bild
Ytterligare en skadad.
2 av 2
Ytterligare en skadad. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Två döda efter knivattack på Ikea

En man och en kvinna uppges vara döda.


Två personer, en man och en kvinna som ska ha varit vanliga besökare, har avlidit efter den knivattack som ägde rum på Ikea i Västerås tidigare i dag, rapporterar VLT. Och en tredje person ska vara allvarligt skadad.

Enligt tidningen ska dådet ha ägt rum inne på köksavdelningen, där de avlidna sannolikt ligger kvar. En poliskälla säger också till VLT att en man är gripen misstänkt för mord.

– Det var fem ambulanser. Jag såg minst en eller två gärningsman i en civil polisbil. En polishund sökte i skogsdungen, säger en person på platsen till VLT.

Polisen håller för tillfället på med en teknisk undersökning, och något motiv till attacken är ännu inte känt. Varuhuset är utrymt och pådraget på platsen är stor.

Erikslunds shoppingcenter, där Ikea är beläget, har stängts ned helt.

Enligt Aftonbladet ska den skadade personen ha förts till Västmanlands sjukhus med livshotande skador. Sjukhusets akutmottagning uppger att personen, som ska vara en man i 35-årsåldern, opereras akut.

De två döda personerna ska ha känt varandra.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Se upp i backen – lavinfara under långfredag

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

igår 23:08
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.