Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svensk McDonalds-restaurang stängd – 30-tal kunder sjuka

Donken får stänga till.
1 av 3

Donken får stänga till.

Ap / TT

Ett 30-tal ska ha insjuknat.
2 av 3

Ett 30-tal ska ha insjuknat.

TT NYHETSBYRÅN

Ska ha ätit olika saker på menyn.
3 av 3

Ska ha ätit olika saker på menyn.

FOTOGRAFERNA HOLMBERG/TT Bild

Nyheter | 14/08/2015 11:27

Har ätit olika saker från menyn.

På måndagen började flera personer som ätit på McDonalds i Nödinge i Ale kommun må risigt. Det rapporterar GT. Fall av diarré, yrsel, feber och kräkningar har rapporterats och kommunen har sedan dess fått in omkring 30 anmälningar.

– Vi får in anmälningar löpande – så antagligen är det fler som har blivit sjuka, säger Ingela Eriksson, inspektör på miljö och hälsa, till GT.

Kommunen kontaktade restaurangen som valde att stänga för att ta reda på mer.

– Vi fick in flera anmälningar om magsjuka och diarré – kraftfulla sådana. Många uppger att de blivit riktigt dåliga och vi kunde snabbt konstatera att det berodde på att de ätit på McDonalds i Nödinge, säger Carita Sandros, sektorschef på samhällsbyggnad på Ale kommun, till GT.

Det är inte första gången som McDonalds i Nödinge haft gäster som insjuknat. I juli blev sex personer dåliga efter ett besök på restaurangen. Vid den tidigare utredningen, där orsaken kopplades till bristande hygien, såg man att det rörde sig om en specifik burgare, men den här gången har de sjuka gästerna ätit olika saker.

– Vid den förra händelsen såg vi direkt att det var kopplat till en specifik meny - vid det här tillfället har anmälarna ätit allt möjligt på menyn, säger Carita Sandros.

En ny utredning har startats. Under veckan har restaurangen varit stängd. Den kommer att öppna igen under fredagen, skriver GT.