Nu har obduktionsrapporten kommit.
1 av 2
Nu har obduktionsrapporten kommit. - Foto: TT Bild
Blomberg där Lisa hittades.
2 av 2
Blomberg där Lisa hittades. - Foto: TT Bild

Nya beviset i fallet Lisa Holm – blodspår

Chefsåklagaren: "Vi vet hur det gått till".


Tidigare i dag blev det känt att obduktionsrapporten som visar hur Lisa Holm dog blivit färdig. Och nu kommer chefsåklagaren med nya uppgifter som han menar stärker misstankarna mot den 35-åriga mannen, som nu omhäktas.

– Vi har fått ytterligare dna-bevisning i form av bland annat blodspår på Lisa Holms tillhörigheter, säger chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm till GT.

Han menar att man nu är mer säker än innan på hur mordet gått till.

– Vi har en bild nu av hur det här har gått till och den bilden bekräftades i obduktionsprotokollet. Egentligen är det inget nytt men vi har fått det bekräftat. Man har haft vissa funderingar hit och dit, men nu känns det som att vi vet hur det gått till, säger Lars-Göran Wennerholm till GT.

Tidigare i dag pratade Nyheter24 med den 35-årige mannens advokat Inger Rönnbäck. Hon hade då fortfarande inte tagit del av rapporten.

– Jag har ingen aning för jag har inte fått ta del av den, sa hon till Nyheter24 då.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.