1 av 2
- Foto: tt bild
2 av 2
- Foto: tt bild

​Skarpladdad handgranat kastades mot polisbuss

Nu bekräftar polisen – "De begick ett grovt misstag"


Nu bekräftar polisen i Stockholm att det var en skarpladdad granat som kastades mot en polisbuss i natten till fredagen i Tumba, medan fyra polisen satt i bussen.

Granaten ska ha landat ungefär en halvmeter från bussen och polisen menar att det hade kunnat gått riktigt illa om någon stått i närheten av granaten när den detonerade.

– Ett angrepp mot liv och hälsa är alltid ett grovt brott. I detta fall skedde det mot poliser vilket innebär ett angrepp på hela samhället och rättsväsendet, säger Carolina Paasikivi, polisområdeschef i Stockholm syd i ett pressmeddelande.

Nu pågår förundersökning, och rubriceringen är försök till mord.

– Vi har inte någon skäligen misstänkt i nuläget men vi kommer att hitta dem som gjort detta. Förr eller senare kommer de identifieras och vi kommer att göra allt för att de ska gripas och lagföras, vilket har varit vårt mål sedan minuten efter händelsen i förra veckan. De begick ett grovt brott och ett grovt misstag, säger Palle Nilsson, kommenderingschef på polisen i Stockholm i pressmeddelandet.

Granaten kastades mot bussen i samband med att en brand utbrutit utanför polishuset i Tumba i Stockholm natten till fredag.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!