Söndag 25 Jul
Stockholm

Camillas inlägg hyllas: "Ut med vågen från simhallen nu!"

Camillas inlägg hyllas och flera känner igen sig i det hon skriver.
1 av 3
Camillas inlägg hyllas och flera känner igen sig i det hon skriver. Foto: Camilla Wikström/Faksimil Facebook
Camilla tänker främst på barnen och hur de påverkas.
2 av 3
Camilla tänker främst på barnen och hur de påverkas. Foto: Camilla Wikström
Camilla Wikström.
3 av 3
Camilla Wikström. Foto: Camilla Wikström

I ett Facebookinlägg skriver hon att hon vill att vågen försvinner från våra simhallar för barnens skull.

Kommentera (11)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Camilla Wikström var i simhallen häromdagen och då kände hon att hon fick nog – i ett Facebookinlägg ifrågasätter hon att det finns vågar i omklädningsrummen och vill att de ska försvinna från de kommunala simhallarna.

– Det är något jag funderat länge på. Jag tänker på barnen som är i simhallen och som ställer sig på vågen och blir en vikt och en siffra, säger hon till Nyheter24.

Hon har reflekterat över hur många barn det är som besöker simhallen och hur de påverkar och bedömer varandra i omklädningsrummet, att det kan sätta otroliga spår– vågen gör det inte bättre.

– Det finns så otroligt mycket annat vi kan göra för att förändra samhället men vi kan ta bort vågen där till att börja med. Det är ett nytt grepp.

Hon själv vet hur det är att bli påverkad av vågen. I sitt inlägg skriver hon att hon själv vägde sig i simhallen som nioåring och att hon sedan bantade i 33 år – bara för att hon vägde 10 kg mer än sina vänner.

”Men nu får det vara nog, istället för att stå framför spegeln och säga dumma saker om mig själv så ska jag göra allt som står i min makt för att förebygga att unga tjejer och killar ska behöva bli ätstörda och få en dålig självbild” skriver hon i inlägget.

Och flera verkar hålla med henne. Inlägget har i skrivande stund cirka 4 500 delningar. Hon hoppas nu att politikerna tar till sig frågan och att man tar ett beslut om att ta bort vågarna. Och hon har även förhoppningar för sitt egen del – att kunna jobba med barn och förebyggande av kroppsideal.

– En vikt behöver du egentligen bara när du föds.

Här är inlägget i sin helhet:


Borde man ta bort vågen från simhallen?
Tack för din röst!
Kommentera (11)
Kopiera länk
Dela