Camillas inlägg hyllas och flera känner igen sig i det hon skriver.
1 av 3
Camillas inlägg hyllas och flera känner igen sig i det hon skriver. - Foto: Camilla Wikström/Faksimil Facebook
Camilla tänker främst på barnen och hur de påverkas.
2 av 3
Camilla tänker främst på barnen och hur de påverkas. - Foto: Camilla Wikström
Camilla Wikström.
3 av 3
Camilla Wikström. - Foto: Camilla Wikström

Camillas inlägg hyllas: "Ut med vågen från simhallen nu!"

I ett Facebookinlägg skriver hon att hon vill att vågen försvinner från våra simhallar för barnens skull.


Camilla Wikström var i simhallen häromdagen och då kände hon att hon fick nog – i ett Facebookinlägg ifrågasätter hon att det finns vågar i omklädningsrummen och vill att de ska försvinna från de kommunala simhallarna.

– Det är något jag funderat länge på. Jag tänker på barnen som är i simhallen och som ställer sig på vågen och blir en vikt och en siffra, säger hon till Nyheter24.

Hon har reflekterat över hur många barn det är som besöker simhallen och hur de påverkar och bedömer varandra i omklädningsrummet, att det kan sätta otroliga spår– vågen gör det inte bättre.

– Det finns så otroligt mycket annat vi kan göra för att förändra samhället men vi kan ta bort vågen där till att börja med. Det är ett nytt grepp.

Hon själv vet hur det är att bli påverkad av vågen. I sitt inlägg skriver hon att hon själv vägde sig i simhallen som nioåring och att hon sedan bantade i 33 år – bara för att hon vägde 10 kg mer än sina vänner.

”Men nu får det vara nog, istället för att stå framför spegeln och säga dumma saker om mig själv så ska jag göra allt som står i min makt för att förebygga att unga tjejer och killar ska behöva bli ätstörda och få en dålig självbild” skriver hon i inlägget.

Och flera verkar hålla med henne. Inlägget har i skrivande stund cirka 4 500 delningar. Hon hoppas nu att politikerna tar till sig frågan och att man tar ett beslut om att ta bort vågarna. Och hon har även förhoppningar för sitt egen del – att kunna jobba med barn och förebyggande av kroppsideal.

– En vikt behöver du egentligen bara när du föds.

Här är inlägget i sin helhet:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde man ta bort vågen från simhallen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.