Här utmanar riksdagsledamoten sina kollegor att skänka sin lön

Här är riksdagsledamöterna som skänker sin lön till arbetet för flyktingar.


Magda Rasmusson, språkrör för Grön Ungdom och riksdagsledamot för Miljöpartiet, har sagt att hon kommer att skänka en månadslön till Röda korsets arbete för flyktingar.

Nyheter24 ställde därför frågan till samtliga riksdagsledamöter om de kommer att följa hennes fotspår.

En person som kommer att skänka sitt arvode från riksdagen till människor på flykt är Miljöpartiets Emma Hult. Hon uppmanar sina kollegor i Jönköpings län att göra samma sak i en gripande film som du kan se högst upp i artikeln.

Flera riksdagsledamöter skänker bort arvodet

Andra som kommer göra samma sak är Kristdemokraternas Emma Henriksson som säger att hon kommer att skänka sin riksdagslön men att detta är något hon gör varje år.

– För mig har det alltid varit självklart att dela med mig av vad jag har. Jag har gjort det en del men jag kan göra mer, säger hon till Nyheter24.

Vänsterpartiets Torbjörn Björlund säger att han kommer skänka en del av sitt arvode till olika konton.

Någon som svarat att han inte kommer att skänka sin riksdagslön är Moderaternas Jan Ericson.

– Bidrar på annat sätt och då inte bara när flyktingfrågan råkar hamna på tidningarnas förstasidor. Inte minst betalar jag väldigt mycket skatt varav en betydande del går till bistånd, katastrofhjälp och stöd via EU o FN till utsatta människor, säger han till Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.