Regnkaoset: Här åker de motorbåt på gatan

Linda Andersson fick lämna sitt hem med båt.


Ett regnoväder har under söndagen drabbat Sverige och i Hallsberg har ett hundratal människor evakuerats.

En av de som evakuerades från sitt hem var Linda Andersson och hon passade på att filma resan från sitt hem med motorbåt.

– Jag packade precis en ryggsäck och planerade att vada hemifrån med viktiga saker till min dotter, då det knackade på dörren och två män från räddningstjänsten i en båt frågade om jag ville åka med. Dom kom väldigt lägligt, jag hade redan vadat till låren tidigare på dagen då jag evakuerade min hund, säger Linda Andersson till Nyheter24.

Linda berättar att hon beslöt sig för att lämna huset då hon inte kunde använda vatten eller avlopp och hon ansåg att det var ohållbart att stanna.

– Det kändes väldigt konstigt att segla bort från sitt hus på det viset!

När tror du att ni kan återvända?

– Jag vet inte när vi kan återvända. Jag kan naturligtvis vada hem om jag behöver. Vi får se hur det utvecklas till imorgon måndag.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.