Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Glöm hösten – då vänder vädret igen

- 24/09/2015, 15:23
1 av 4

tt bild

2 av 4

tt bild

3 av 4

tt bild

4 av 4

tt bild

Sista chansen att uppleva en gnutta sommar!

Börjar du redan bli less på regn och blåst och tråkigt väder som tar sig in överallt och gör dig seg och trött? Lugn. Hösten är inte riktigt här än. Det blir asfint väder i helgen.

– I södra Sverige är det framförallt högtryck och det kan bli ganska vackert väder som håller i sig i början av nästa vecka, säger Martin Hedberg, meteorolog vid Vädercentralen, till Metro.

Men även resten av landet får en riktigt fin helg enligt Vädercentralen när ett högtryck kommer in över södra Götaland, Svealand och Södra Norrland. Och bor du i Norra Norrland? Ta det lugnt, det kommer blir ganska fint där också! I södra Sverige kommer det röra sig om solsken och temperaturer upp mot 17 grader.

– Det blir 1–3 grader varmare än normalt för den här tiden på året. I samband med högtryck blir det också klart väder. Då kan det bli dimma och kyligare morgnar, men i gengäld lite varmare mitt på dagen, säger meteorologen Martin Hedberg till Metro.