Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Martin Kinnunen om åtalet: "Inte begått något brottsligt"

- 29/09/2015, 14:30 -
Martin Kinnunen åtalas av Ekobrottsmyndigheten.
1 av 3

Martin Kinnunen åtalas av Ekobrottsmyndigheten.

TT/ Pontus Lundahl

Jimmie Åkessons partikompis åtalas.
2 av 3

Jimmie Åkessons partikompis åtalas.

TT

Inte så bra för SD.
3 av 3

Inte så bra för SD.

Marcus Ericsson/TT

SD-toppen Martin Kinnunen åtalas för grovt skattebrott. Han själv kommenterar det hela och menar att han inte gjort något brottsligt.

SD-toppen Martin Kinnunen åtalas för grovt skattebrott av Ekobrottsmyndigheten, det hela ska röra sig om stora belopp. Detta för sin roll som styrelseledamot i bolaget Samtid och Framtid AB. Han kommenterar åtalet i ett pressmeddelande.

– Jag har som hastigast läst igenom åtalsbeslutet och det har inte framkommit något som gör att min syn på detta har förändrats. Detta är en påfrestande situation men jag har inte begått något brottsligt och jag är full av tillförsikt inför att den rättsliga prövningen där jag kommer kunna rentvås från dessa anklagelser. Min förhoppning nu är att tiden inför den rättsliga prövningen blir så kort som möjligt.

Enligt honom så rör det händelser i bolaget under 2013 och han ska ha hela tiden ha varit öppen med "att det skett felaktigheter vad gäller bolagets ekonomiska redovisning som under hela denna period skötts av externa parter utanför styrelsen". Han tycker att han har gjort det han har kunnat för att förmå bolagets konsult att sköta de arbetsuppgifter personen åtagit sig.

– Jag kan inte se att se att åtalet på något sätt motsäger detta. Det kan också vara intressant att nämna att ingen kommit till skada på grund av dessa fel samt att heller ingen gjort någon vinning av dem. När bristerna upptäcktes genomfördes en revision av bolagets ekonomi som dock blev slutförd först en vecka efter att Skatteverket började ställa frågor i ärendet vilket är den slutliga anledningen till att vi befinner oss i den här situationen i dag, säger han i pressmeddelandet.

Bildkälla: TT bild

Han tillägger att han är villig att lämna Sverigedemokraterna under den här processen om partiet vill det.

– De tydliga signaler jag fått från partiets ledning är att man önskar att jag ska fullgöra mina uppdrag efter bästa förmåga vilket också idag är min ambition. Alternativet ”time out” som det ofta skrivs om i tidningarna är ingenting annat än att gå med lön hemma utan att jobba och det är ingenting jag strävar efter.