Dinamarca engagerar sig i ny kampanj. När hon la upp bilden blev det för mycket Instagram.
1 av 4
Dinamarca engagerar sig i ny kampanj. När hon la upp bilden blev det för mycket Instagram. - Foto: Elisabeth Ohlson Wallin
Kampanjen där hon medverkar ska uppmärksamma bröstcancer.
2 av 4
Kampanjen där hon medverkar ska uppmärksamma bröstcancer. - Foto: Elisabeth Ohlson Wallin
Saga Becker är också med i kampanjen.
3 av 4
Saga Becker är också med i kampanjen. - Foto: Elisabeth Ohlson Wallin
Även Ebba "Babe Ebba" Nilsson är med.
4 av 4
Även Ebba "Babe Ebba" Nilsson är med. - Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Rossana Dinamarcas bröstbild blev för mycket för Instagram

Vänsterpartiets Rossana Dinamarca medverkar i en kalender för att uppmärksamma bröstcancer. Instagram klarade dock inte av hennes bild.


Nyheter24 har tidigare skrivit om den nya kampanjen från Bröstcancerfonden där 13 kvinnor och en man låtit fotografen Elisabeth Ohlson Wallin fotografera deras bröst till en kalender som ska uppmärksamma bröstcancer.

En som medverkar i kalendern är Vänsterpartiets Rossana Dinamarca. Hon la upp sin bild på Facebook och Instagram. Men bilden blev för mycket för Instagram och den togs bort.

– Det är tråkigt att en bild i ett sådant här sammanhang tas bort, att man inte kan se syftet, uppenbarligen har man inte läst vad det handlar om, säger hon till Nyheter24.

Tidigare sa Rossana till Nyheter24 att hon ställde upp i kalendern av flera olika anledningar. Bland annat för att bröstcancer är den vanligaste cancerformen som drabbar kvinnor men också av en djupare anledning.

– Det handlar också om att avsexualisera våra bröst, och i den här kalendern visar vi hur olika vi ser ut. Det är ju det här med rätten till våra kroppar, som alltid ifrågasätts som kvinna, sa hon.

Enligt henne så visar Instagram genom att ta bort bilden att de går i gamla spår när det kommer till synen på kvinnokroppen.

Hon har i alla fall lagt upp en ny bild från en utställning av bilderna.

– Får se hur länge den ligger kvar.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!