Måndag 29 Nov
Stockholm

Grabbgänget tänkte utnyttja berusad tjej – då grep Daniella in

Daniella märkte att killarna pratade med en väldigt berusad tjej på tunnelbanan och hörde att de pratade om att ta hem henne.
1 av 3
Daniella märkte att killarna pratade med en väldigt berusad tjej på tunnelbanan och hörde att de pratade om att ta hem henne. Foto: TT Bild
 Istället för att ringa polisen valde hon att ingripa.
2 av 3
Istället för att ringa polisen valde hon att ingripa. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Hon låtsades vara tjejens vän och killarna lät tjejen vara. Hon satte sedan henne i en taxi.
3 av 3
Hon låtsades vara tjejens vän och killarna lät tjejen vara. Hon satte sedan henne i en taxi. Foto: TT Bild

Daniella märkte att några grabbar i 25-årsåldern pratade om att ta hem en berusad tjej för att utnyttja henne. Då grep hon in.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I Brottsplats Sverige berättar Daniella om när hon var på väg hem i tunnelbanan mitt i natten och såg att ett grabbgäng i 25-årsåldern satt och pratade med en mycket berusad ung kvinna.

Först trodde Daniella att grabbarna kände henne.

– Hon var så berusad att hon knappt förstod att de pratade med henne. Men när en av dem frågade vad tjejen hette så förstod jag att allt inte stod rätt till, säger Daniella till Brottsplats Sverige.

Daniella hörde hur de började prata om att de "borde ta med tjejen hem". De pratade även om vad de tänkte göra med den berusade kvinnan. Och enligt Daniella var sättet de pratade på, och vad de sa, väldigt otrevligt.

– De sa att de tänkte sätta på henne, knulla henne, skrattade och sa att hon ändå inte skulle komma ihåg något nästa dag.

Hon kände direkt att hon behövde göra något. Och istället för att ringa polisen, och säga åt killarna – vilket inte kändes helt tryggt, plockade hon fram skådespeleriet. Hon låtsades vara kvinnans vän och killarna blev paffa och slutade prata med henne.

Daniella hjälpte sedan in kvinna i en taxi så att hon kunde ta sig hem.

Bildkälla: TT Bild

Dagen efter skickade kvinna ett tacksms. Och trots att det hela gick bra har händelsen lämnat sina spår.

– Man vet aldrig om det bara var snack, men jag bedömde att det inte var okej, det var för grovt. Du ska kunna ta t-banan hem berusad utan att något händer dig. Jag tänkte att den där tjejen kunde ha varit jag, vem hade hjälpt mig då? Det var ganska omtumlande, säger Daniella i Brottsplats Sverige.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela