Måndag 10 Maj
Stockholm

Så ser svenskarnas drömpartners ut

1 av 3
2 av 3
Svårt att hitta sin drömperson utan att släppa på kraven.
3 av 3
Svårt att hitta sin drömperson utan att släppa på kraven. Foto: Faksimil Tumblr

Ny data från en dejtingsajt visar att vi inte bara har höga krav när vi letar efter en partner. Många har dessutom väldigt liknande önskemål.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Din drömman är en ambitiös romantiker som tycker om att stanna uppe sent, gillar att umgås med vänner över middagar och mysa till en bra dramafilm. Han är en brunhårig akademiker med stadig inkomst som han håvar in från sitt egna företag. Stämmer det?

I alla fall om man ska tro en sammanställning som dejtingsajten Match.com har gjort på sin medlemsdata. På så vis har de kommit fram till vad användarna söker efter hos sin partner. Vad som kanske inte är så förvånande, skiljer sig det manliga idealet från det kvinnliga på några väsentliga punkter.

Om du är en heteroman söker du nämligen en morgonpigg tjej som hellre äter ute än inne och ska ni se film ska det vara en komedi.

Men resultatet pekade också på många likheter bland singlarnas önskemål. Vår älskling ska vara mellan 171-180 cm lång, en omsorgsfullt placerad tatuering uppskattas och brunetter föredras oavsett kön, träning bör ske 3-4 gånger i veckan och ingen bör dricka alkohol. Alls.


Bildkälla TT

– Träning och hälsa är två trender som vuxit sig starkare rent allmänt, vilket självklart påverkar singlarna och deras dejtingvanor. Ett tungt pass kan vara ett bättre och mer personligt sätt att lära känna sin dejt än att gå på en uppklädd, prålig middag, säger Robin Goncalves, pressansvarig på Match.com i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Att istället svettas på gymmet eller prova på en helt ny sport tillsammans kan få dejten att kännas mer kravlös och göra att man får uppleva varandras styrkor och svagheter på ett annat sätt.

LÄS MER: Det får räcka nu – nu sprider vi nätkärlek!

Stämde det på dig?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela