Söndag 3 Jul
Stockholm

Familjen till Ikea-offren med viktigt budskap mot rasism

I dag hölls en presskonferens i samband med att åtalet väcktes.
1 av 3
I dag hölls en presskonferens i samband med att åtalet väcktes. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Johan Strömberg är målsägandebiträde.
2 av 3
Johan Strömberg är målsägandebiträde. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Nu vill offrens familj framföra sitt budskap.
3 av 3
Nu vill offrens familj framföra sitt budskap. Foto: Fredrik Sandberg/TT

I dag väcktes åtal mot den misstänkte Ikea-mördaren. Nu vill offrens familj framföra sitt budskap. Företrädda av målsägarbiträdandet sände de ett meddelande om sorg och rasism.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vid presskonferensen för åtalet om Ikea-morden framförde offrens familj ett budskap genom målsägarbiträdande Johan Strömberg, vars uppgift är att stötta de efterlevande under förundersökning och rättegång.

"Vi har förlorat en älskad dotter, hustru och mamma. Vi har förlorat en älskad son och bror. De var på fel plats vid fel tillfälle och drabbades helt oskyldigt. De mördades och gärningsmannen ska nu dömas".

Många rykten har figurerat och stämningen har piskats upp från främlingsfientliga, då den misstänkte gärningsmannen precis hade fått avslag på sin asylansökan när han utförde dådet . Något som familjen vill få stopp på.

"Denna fruktansvärda händelse har på ett obehagligt sätt använts som ett slagträ i olika sammanhang, i media och i andra forum. Det tar vi kraftigt avstånd från. Vi vill inte att deras död används och kopplas till integration- och invandringspolitik. Vi vill inte bli kontaktade och kommer inte att uttala oss mer i denna fråga och vi ber er respektera det", säger familjen genom Strömberg.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.