​Nu kan Stockholm bli bäst i världen – på en dålig sak

- 21/10/2015, 08:13 -
Nu kan den kungeliga hufwudstaden hamna i rekordböckerna!
1 av 3

Nu kan den kungeliga hufwudstaden hamna i rekordböckerna!

tt bild

Worst bostadskris... ever!?
2 av 3

Worst bostadskris... ever!?

tt bild

Robert Hannah (fp).
3 av 3

Robert Hannah (fp).

tt bild

Huvudstaden är anmäld till Guinness rekordbok – and not in a good way. Det här är ett världsrekord som ingen stad vill ha.

Att slå världsrekord är ju oftast trevligt – till exempel om man springer jättefort eller lyckas blåsa iväg en snusdosa över en hel fotbollsplan. Men Stockholm riskerar nu att slå rekord i en ganska osoft kategori. Nu har folkpartisten Robert Hannah nominerat huvudstaden till Guinness Rekordbok – för att ha världens längsta bostadskö.

– Oslo, Helsingfors, Berlin, Amsterdam, Bryssel – max en vecka för att få en bostad. I Stockholm tar det 8,4 år! Det är en orimlig situation som riskerar många ungdomars framtid, säger Hannah till Expressen.

Bild:TT

Bostadskrisen är en ständig aktuell fråga på grund av att… well, folk har ingenstans att bo. Politiker till höger och vänster bråkar om vem som har de bästa lösningarna, men folkpartisten Hannah har fått nog.

– Vi har över 500 000 personer som står i bostadskö i Stockholm och man räknar med att den siffran stigit till 510 000 vid årsskiftet, enligt Hem & Hyra, säger han till Expressen.

Bild:TT

Nu väntar han svar från Guinness Rekordbok, som ska utvärdera om Stockholm är värst någonsin.

– Det är under behandling nu. Jag tror att jag kommer få svar om ett par veckor, om de ska gå vidare med ansökan eller inte, säger Hannah till Expressen.

har du problem med att hitta bostad?