35-åringens är nu dömd till livstid.
1 av 13
35-åringens är nu dömd till livstid. - Foto: Polisen
Bland annat finns blod som matchar med 35-åringens DNA på knäppningen på de jeans Lisa Holm bar.
2 av 13
Bland annat finns blod som matchar med 35-åringens DNA på knäppningen på de jeans Lisa Holm bar. - Foto: Polisen
Spår sperma finns utmärkta på en bild – som matchar 35-åringens DNA.
3 av 13
Spår sperma finns utmärkta på en bild – som matchar 35-åringens DNA. - Foto: Polisen
I det här rummet ska Lisa Holm ha hängts.
4 av 13
I det här rummet ska Lisa Holm ha hängts. - Foto: Polisen
På repet finns DNA från Lisa Holm och Nerijus Bilevicius, som är misstänkt.
5 av 13
På repet finns DNA från Lisa Holm och Nerijus Bilevicius, som är misstänkt. - Foto: Polisen
Här är Lisa Holms jacka. Pilen markerar var man hittat blod som stämmer extremt starkt överens med den misstänktas blod.
6 av 13
Här är Lisa Holms jacka. Pilen markerar var man hittat blod som stämmer extremt starkt överens med den misstänktas blod. - Foto: Polisen
Och hjälmen.
7 av 13
Och hjälmen.
Här hittades Lisa Holms kropp.
8 av 13
Här hittades Lisa Holms kropp. - Foto: Polisen
Det var i detta skåp som Lisa Holms döda kropp hittades. Skåpet ska ha varit öppet när hon hittades.
9 av 13
Det var i detta skåp som Lisa Holms döda kropp hittades. Skåpet ska ha varit öppet när hon hittades. - Foto: Polisen
Gården.
10 av 13
Gården. - Foto: Polisen
En timme efter mordet köpte Nerijus Bilevicius pizza.
11 av 13
En timme efter mordet köpte Nerijus Bilevicius pizza. - Foto: Polisen
Bilen.
12 av 13
Bilen. - Foto: Polisen
Nerijus Bilevicius.
13 av 13
Nerijus Bilevicius. - Foto: Polisen

5 bevis som fällde Lisa Holms mördare

Det var flera faktorer som spelade in i domen mot Nerijus Bilevicius. Han dömdes på tisdagen till livstids fängelse för mordet på Lisa Holm.


35-årige Nerijus Bilevicius är dömd till livstids fängelse för mordet på 17-åriga Lisa Holm. Han har under hela utredningen och rättegången nekat till all inblandning i mordet, men bevisen har talat emot honom.

Här är några av bevisen som fällde Nerijus Bilevicius.

1. Rättsläkaren bedömning

"Det är helt klarlagt att Lisa Holm dödats av en annan person. Det kan konstateras att Lisa Holm inte hade några punktformade blödningar i ögonens bindehinnor, munnens slemhinnor eller i ansiktets hud. Dessa fynd talar starkt för att döden orsakats genom hängning", står det i domen.

2. Brottsplatsen

"Tingsrätten finner mot bakgrund av den tekniska bevisning som presenterats att det inte råder någon som helst tvekan om att Lisa Holm dödat och varit upphängd i förrummet i slaktavdelningen."

I ladan som ligger mittemot platsen där Lisa Holm försvann har Lisas handske och örhängen hittats och det är även i ett av rummen, förrummet i ladan, som hon ska ha mördats. En tejprulle har även hittats som matchar en av de bitarna som Lisa var tejpad med runt huvudet när hon hittades. Gärningsmannens DNA fanns även på den.

Den tekniska bevisningen tyder på att Lisa Holm ska ha hängts i ett rör i förrummet. Ett av hennes hårstrån har bland annat hittats i anslutning till röret. I rummet hittades även två snören med Lisas DNA på.

3. DNA-spåren från mördaren

Gärningsmannens blod har hittats på flera ställen i anslutning till brottsplatsen. I ett av rummen i ladan som har utsikt till caféet hittades även flera spermafläckar från Nerijus Bilevicius.

Hans blod och har även hittats på Lisa Holms tillhörigheter, bland annat hennes jacka, hjälm och byxor. Bilevicius DNA har även hittats på Lisas trosor.

4. Saknar alibi

Nerijus Bilevicius har inte något alibi för tiden då brottet mot Lisa har inträffat, mellan kl 18.00 till kl 20.00 den 7 juni 2015.

5. Vittnen

Vittnesuppgifter gör att det kan fastställas att en ljus arbetsbil, som är Bilevicius bil, stod utanför ladan strax innan kl 19.00 den 7 juni och några minuter senare var bilen borta.

Ett vittne uppger även att Bilevicius stannat henne dagen innan Lisa försvann. Vittnet hade varit ute och sprungit och Nerijus hade stannat henne för att fråga henne efter vägen och velat att hon skulle sätta sig i hans bil.

Andra vittnesuppgifter tyder på att Bilevicius försökt mota bort missing people som letat efter Lisa på den plats där hon senare hittades.

"Slutligen har Nerijus Belivicius beteende vid Martorp den 12 juni 2015 varit märkligt. Hans agerande talar för att han inte velat att vidare sökning efter Lisa Holm skulle ske på Martorp."

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!