Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hot mot skola i Örebro – anknyter till attacken i Trollhättan

- 17/11/2015, 11:58 -
Skolan hotad.
1 av 3

Skolan hotad.

Google / Polisen

Ska ha anknytning till händelserna i Trollhättan.
2 av 3

Ska ha anknytning till händelserna i Trollhättan.

TT bild

Här ligger skolan.
3 av 3

Här ligger skolan.

Google

Mellringeskolan i Örebro har utsatts för hot. Ett handskrivet brev som anknyter till skolattacken i Trollhättan har tittats på skolan.

– Lydelsen i brevet är att det kommer att ske samma sak på Mellringeskolan som det som hände i Trollhättan, säger Tommy Lindh, pressinformatör vid Örebropolisen, till Nerikes Allehanda.

Men exakt vad som står vill polisen inte gå in närmare på.

– Vi vill inte detalj beskriva vad som stod i brevet, men lydelsen är att något liknande ska hända på den skolan som det som hände i Trollhättan, säger Tommy Lindh till Nyheter24.


Bildkälla: Google

Hotbrevet har placerats i en lärares fack. Facket går att komma åt även utrifrån skolan, så brevet kan ha lagts dit av vem som helst. Personalen är orolig, säger Lindh, och skolan har låsts till. Den kommer inte att utrymmas som det ser ut nu.

Polisen tar hotet på stort allvar.

– Vi är medvetna om att en sådan händelse som den i Trollhättan kan fungera som en trigger för andra gärningsmän. Antingen för liknande händelser eller också för att skrämma upp människor, säger Tommy Lindh.

Polisen har tagit hand om brevet och de kommer att finnas på plats vid skolan under dagen. Även skolor i närområdet håller sina dörrar låsta.

Nerikes Allehandas reporter på plats berättar:

– En elev sa att de fick sitta kvar och täcka över fönstren och dra för gardinerna. Några elever gömde sig i skåp och det var oroligt i klassrummet. Några grät, berättar Mattias Frödén, reporter.

En förundersökning om olaga hot har nu inletts.