Den höjda hotnivån innebär att risken för att någon har avsikt och möjlighet att utföra terrordåd i Sverige är hög.
1 av 2
Den höjda hotnivån innebär att risken för att någon har avsikt och möjlighet att utföra terrordåd i Sverige är hög. - Foto: tt bild
Säpo och polisen söker för fullt.
2 av 2
Säpo och polisen söker för fullt. - Foto: tt bild

Misstänkte terroristen kan ha tiotal medhjälpare i Sverige

Den misstänkte terroristen som Säpo och polisen söker kan ha fler medhjälpare.


– Det befaras att han har ett tiotal allierade i Sverige, som tagit sig hit på olika sätt, och det är därför det är ett sådant jävla pådrag, säger en källa till Aftonbladet.

Det var på onsdagen som hotnivån mot Sverige höjdes gällande terrorism. Orsaken ska vara den misstänkte terroristen som eftersöks av Säpo och polisen. Nu säger alltså en källa att terroristen inte ska ha kommit hit ensam.

De ska ha fått informationen om detta igår eftermiddag. Och på ett större informationsmöte på torsdagen fick poliserna veta mer.

Enligt poliskällan som Aftonbladet pratat med ska analyser inom polisen gör gällande att terroristerna förväntas rikta in sig mot platser där många människor samlats, vilket kallas mjuka mål. Men det finns än så länge osäkerhet i just de uppgifterna.

– Målet är Sverige eller Tyskland, men mest sannolikt Sverige, sas det på informationen som gick ut, uppger källan.

Polisen ska dessutom fått uppdraget att punktmarkera ett antal bostadsadresser i Stockholm

UPPDATERAD SÖNDAG 22 NOVEMBER:

"I och med att den tidigare anhållne 22-åringen släppts fri och inte längre är misstänkt för förberedelse av terrorbrott har Nyheter24 valt att avpublicera hans namn och bild från samtliga artiklar. De nya uppgifterna gör det inte längre motiverat att ha det publicerat på sajten."

Henrik Eriksson, chefredaktör och ansvarig utgivare Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!