Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ögonvittnet om gripandet av den terrormisstänkte

- 19/11/2015, 22:16 -
Nio personer greps.
1 av 4

Nio personer greps.

TT

Säkerhetspolisen deltog i en stor polisinsats i Boliden.
2 av 4

Säkerhetspolisen deltog i en stor polisinsats i Boliden.

TT/Google

Säpo.
3 av 4

Säpo.

TT

Gripandet skedde i närheten av ett asylboende.
4 av 4

Gripandet skedde i närheten av ett asylboende.

TT/Google

Terrormisstänkte 22-åringen greps av polisen i Boliden, Västerbotten, under torsdagen. Det här berättar ett vittne.

Under torsdagen gjorde polisen en stor insats i Boliden, Västerbotten. Där greps den terrormisstänkte på ett asylboende, skriver Dagens Nyheter.

– Jag gick in och tittade från fönstret och såg hur ett tjugotal poliser kom springande med vapen och sköldar och sökte igenom flera lägenheter. När de kom ut hade de tagit med sig flera personer, berättar en person, som blev ögonvittne, för Dagens Nyheter.

Enligt vittnet har polisinsatsen pågått sedan klockan 18.00 på torsdagen. Flera medier har rapporterat att gripandet gick lugnt till, det bekräftar personen.

– De körde fram fyra bilar så det var åtminstone fyra personer de tog med sig. Allt gick lugnt till väga, de enda som skrek var polisen själva, säger vittnet.

Bombgruppen kom sedan till asylboendet för att undersöka platsen vid 21.30, skriver Dagens Nyheter.

UPPDATERAD SÖNDAG 22 NOVEMBER:

"I och med att den tidigare anhållne 22-åringen släppts fri och inte längre är misstänkt för förberedelse av terrorbrott har Nyheter24 valt att avpublicera hans namn och bild från samtliga artiklar. De nya uppgifterna gör det inte längre motiverat att ha det publicerat på sajten."

Henrik Eriksson, chefredaktör och ansvarig utgivare Nyheter24.