"Mannen med svarta ögonen" talar ut

I en debattartikel berättar anklagade Osama Awad sin sanning.


Medan journalisten Monica Antonsson och författaren Liza Marklund utkämpar ett massmedialt slag med pennorna i högsta hugg, talar nu "mannen med de svarta ögonen ut". Osama Awad som han heter har anklagats för misshandel, förföljelse och en rad andra brott i Marklunds succébok "Gömda".

"Sant är att jag vid tre tillfällen misshandlade "Mia". Det är brott som jag ångrar djupt. Jag blev också dömd för dessa och har avtjänat mitt straff. Men de osanningar som Liza Marklund och Maria Eriksson genom sin bok spridit om mig i alla dessa år är ett straff som jag inte förtjänar.", skriver han i en ny debattartikel.

Osama Awad kom under 80-talet från ett krigshärjat Libanon. Även om han var tvungen att bära vapen för att skydda sig är han långt från den krigsförbrytare som Liza Marklund utpekar honom för att vara, enligt honom själv.

När boken "Gömda" publicerades slogs hans liv i spillror. Det var en av "Mias" väninnor som hörde av sig till honom och berättade om boken.

– Det är du som är mannen med de svarta ögonen, sa hon i telefon.

"Men jag är inte mannen med de svarta ögonen. Han finns inte och har aldrig funnits i verkligheten! Men fram tills nu är det ingen - utöver de som kände mig och "Mia" när vi levde tillsammans - som velat lyssna på min historia. Ingen har velat ta i sanningen ens med tång."

Osama Awad skrev till Liza Marklund men fick inget gehör. Hon hörde aldrig av sig. Men det värsta är att han inte fått träffa sin dotter på flera år. En dotter som nu är försvunnen.

"Jag har inte fått träffa henne sedan hon var tre år gammal. Idag är hon 23. Jag vet inte vad min dotter heter eller var hon bor idag. Men jag hoppas av hela mitt hjärta att hon en dag tar kontakt med mig.", skriver han på Newsmill.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!