Det sprids rykten om den misstänkte 14-åringen. Facebooksidan "Sverigevänliga tjejer" ligger bakom ett av ryktena som fått stor spridning. Lokalpolischefen Pär Cederholm säger att ryktet inte stämmer in med bilden som polisen har.
1 av 4
Det sprids rykten om den misstänkte 14-åringen. Facebooksidan "Sverigevänliga tjejer" ligger bakom ett av ryktena som fått stor spridning. Lokalpolischefen Pär Cederholm säger att ryktet inte stämmer in med bilden som polisen har. - Foto: TT Bild/Faksimil Facebook
Man ska vara försiktig med det man sprider på sina sociala medier.
2 av 4
Man ska vara försiktig med det man sprider på sina sociala medier. - Foto: TT Bild
Det var i måndags som en 15-åring dog efter en knivattack.
3 av 4
Det var i måndags som en 15-åring dog efter en knivattack. - Foto: TT Bild
Flera har sörjt den tragiska händelsen.
4 av 4
Flera har sörjt den tragiska händelsen. - Foto: TT Bild

Polisen: Facebook-ryktena om mordmisstänkte 14-åringen stämmer inte

En 14-åring är misstänkt för knivattacken på en 15-åring i Broby i Skåne. Och rykten om motivet är i full gång.


Just nu sprids ett inlägg från främlingsfientliga Facebooksidan "Sverigevänliga tjejer". Man påstår sig veta motivet bakom knivattacken på 15-åringen på Göringeskolan i Broby.

Inlägget har varit en av Sveriges mest delade i veckan – just nu har inlägget 1 289 delningar och 1 556 likes.

Enligt sidan ska den misstänkte 14-åringen "trakasserat kvinnliga skolkamrater" och blivit "kränkt" när 15-åringen sa till. Och därför ska han han ha huggit ned 15-åringen. Uppgifterna ska komma från 15-åringens föräldrar enligt sidan.

– Det är inga uppgifter som vi har alls, säger Pär Cederholm, lokalpolischef i Hässleholm till Nyheter24.

Enligt honom ska dessa rykten inte stämma med den bilden som polisen har just nu


– Det vi vet är att det här är två killar som har hamnat i bråk och att den ena har fått kniven i sig. Ofta när något sådant här händer så föregås det ofta av någonting, hur lång tid innan och i vilken omfattning vet vi inte just nu, säger han och fortsätter:

– Det är rätt ovanligt att man sticker ner någon hipp som happ.

I samband med dessa rykten har det även uppkommit en film som ska visa de två killarna vid händelsen.

– Det är en video som vi är oerhört intresserade av att få tag i. Med den kanske vi kan komma fram till vad motivet på attacken är. Det kan vara så att utredarna redan har den.

Pär Cederholm tillägger att det är enormt massa rykten, som spretar oerhört, och diskussioner i sociala medier om fallet.


– Man måste vara extremt försiktig med vad man säger, det är unga människor vi pratar om och livet kan förstöras vid felsteg.

Så tänk på vad du sprider vidare på Facebook och andra sociala medier!

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Är du sugen på nytt jobb? Nyheter24 listar sex yrken där chansen till jobb är mycket stor och månadslönen är över 40 000 kronor.