Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
5889
reaktioner idag

Snösnoppen i Göteborg är tillbaka – större än någonsin

Han tog bort snösnoppen i centrala Göteborg för att ge kommunen som stod handfallna en känga. Men när Emilian Sava såg engagemanget på nätet ångrade han sig – och gottgjorde tusenfalt.

Spår i snön

När Emilian Sava, som jobbar på en saneringsfirma i Göteborg, läste om att kommunen behövde hjälp att ta bort snösnoppen som någon hade skapat i Vallgraven i centrala Göteborg beslutade han sig för att hjälpa till.

– I mitt jobb vet jag att det kan vara viktigt att få bort saker så fort som möjligt. Om det poppar upp en snopp kanske det poppar upp andra saker i snön som folk plötsligt får för sig att göra och som kanske inte går statens väg. Så har det varit i klottervärlden till exempel, säger Emilian Sava till Nyheter24.

Sagt och gjort. Men när han och hans kollegor hade fått bort skapelsen upptäckte Emilian Sava den snabbt växande Facebook-gruppen "Återskapa snökuken". Han bad om ursäkt i gruppen och lovade att gottgöra alla.

Emilian Sava ringde då en kollega, tog med sig två snöslungor och åkte ut i Askimsviken.

– Där var det bara att slänga upp en drönare, köra på och bjuda på den stora härliga saken, säger han.

Resultatet blev en gigantisk snopp i snön, något som människorna i Askim uppskattade, berättar Emilian Sava.

– Alla som såg oss där blev jätteglada. Och det lustiga var att folk började leka i de här spåren. Då tänkte jag bara att det var tur att de inte kunde se vad det var då, säger Emilian Savan och skrattar.

Gillar du nya snösnoppen?

Mer:

Gjorde penistatuering när han var ung och dum – i dag flyr tjejerna sovrummet