Snösnoppen i Göteborg är tillbaka – större än någonsin

Han tog bort snösnoppen i centrala Göteborg för att ge kommunen som stod handfallna en känga. Men när Emilian Sava såg engagemanget på nätet ångrade han sig – och gottgjorde tusenfalt.


När Emilian Sava, som jobbar på en saneringsfirma i Göteborg, läste om att kommunen behövde hjälp att ta bort snösnoppen som någon hade skapat i Vallgraven i centrala Göteborg beslutade han sig för att hjälpa till.

– I mitt jobb vet jag att det kan vara viktigt att få bort saker så fort som möjligt. Om det poppar upp en snopp kanske det poppar upp andra saker i snön som folk plötsligt får för sig att göra och som kanske inte går statens väg. Så har det varit i klottervärlden till exempel, säger Emilian Sava till Nyheter24.

Sagt och gjort. Men när han och hans kollegor hade fått bort skapelsen upptäckte Emilian Sava den snabbt växande Facebook-gruppen "Återskapa snökuken". Han bad om ursäkt i gruppen och lovade att gottgöra alla.

Emilian Sava ringde då en kollega, tog med sig två snöslungor och åkte ut i Askimsviken.

– Där var det bara att slänga upp en drönare, köra på och bjuda på den stora härliga saken, säger han.

Resultatet blev en gigantisk snopp i snön, något som människorna i Askim uppskattade, berättar Emilian Sava.

– Alla som såg oss där blev jätteglada. Och det lustiga var att folk började leka i de här spåren. Då tänkte jag bara att det var tur att de inte kunde se vad det var då, säger Emilian Savan och skrattar.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du nya snösnoppen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Sverige återlämnar finska kranier

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.