Skolan är utrymd.
Skolan är utrymd. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Bombhot mot skola – flera skolor utrymda

Det ska ha kommit in ett hot mot en skola i norrländska Sorsele. Därför har alla skolor i kommunen utrymts.


Enligt obekräftade uppgifter rör det sig om ett bombhot via appen Jodel mot Vindelälvsskolan i Sorsele, skriver Västerbottens-Kuriren.

Samtliga skolor i kommunen ska därför ha utrymts. Lena Ruth, personalchef vid Sorsele kommun, säger att hotet ska ha inkommit vid lunchtid på måndagen via det sociala mediet Jodel. Vad det är för slags hot kan inte en av rektorerna, Else-Maj Liljeholm, säga.

– Det går inte att utläsa vad för slags hot det är. Det stod att vi inte borde gå till skolan, att det inte komma vara något kvar. Polisen ville att vi skulle utrymma skolan och våra lokaler, säger hon till Nyheter24.

Barnen ska vara på en säker plats. De föräldrar vars barn har gått hem för dagen är kontaktade, uppger Lena Ruth i ett pressmeddelande.

Polisen ska vara på väg enligt rektorn.

/
Hot
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

Riksbankstoppen band sina lån dagar innan de höjde räntan

Anna Breman, vice riksbankschef och därmed framstående medlem av Riksbankens ledning, har nyligen blivit föremål för uppmärksamhet angående hennes personliga lånevillkor. Dokument till Riksdagen avslöjar detaljer om hennes bundna lån och räntor.

Elin, 28, får inte teckna Icas försäkring – på grund av sin vikt: "Diskriminerande"

I dagarna lade Elin, 28, ut en inlägg i en tjejgrupp på Facebook och berättade att hon inte fick teckna Icas försäkring, på grund av sin vikt. Beslutet chockerade flera och bland kommentarerna rasade folk.

USA och Kinas försvarsministrar i samtal

USA:s försvarsminister Lloyd Austin har talat med sin kinesiske motsvarighet Dong Jun i de första betydande samtalen mellan stormakternas försvarsministrar på nära ett och ett halvt år.

Då slutar BankID funka för vissa mobilanvändare

Miljontals svenskar använder BankID för att identifiera sig och signera avtal. Men för vissa mobilanvändare upphör tjänsten snart att fungera.

Polisen i Karlskoga rapporterar om brand

"Det luktar brandrök i ett flerfamiljshus i Karlskoga", skriver polisen på sin hemsida.