Kanalerna som kan komma att släckas ned är bland annat Kanal 5, Kanal 9 och Kanal 11.
1 av 3
Kanalerna som kan komma att släckas ned är bland annat Kanal 5, Kanal 9 och Kanal 11. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Anledningen är ett avtalsbråk om pris och paketering mellan Discovery Networks i Oslo och bolagen Canal Digital och Bredbandsbolaget, som båda ägs av distributören Telenor.
2 av 3
Anledningen är ett avtalsbråk om pris och paketering mellan Discovery Networks i Oslo och bolagen Canal Digital och Bredbandsbolaget, som båda ägs av distributören Telenor. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Om konflikten faktiskt leder till att tv-kanaler släcks ned för hundratusentals svenskar är en kamp om vem som ska bli boven i detta drama att vänta.
3 av 3
Om konflikten faktiskt leder till att tv-kanaler släcks ned för hundratusentals svenskar är en kamp om vem som ska bli boven i detta drama att vänta. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Nästan en miljon svenskar kan förlora de här populära tv-kanalerna

800 000 svenska hushåll riskerar att förlora tv-kanaler efter ett pengabråk.


Här är kanalerna som kan slockna

Kanal 5
Kanal 9
Kanal 11
Investigation Discovery
Discovery Channel
TLC
Animal Planet
Discovery Science
Discovery World
Discovery Showcase
Eurosport
Eurosport 2

Källa: Dagens Media/Bredbandsbolaget.

Kanalerna som kan komma att släckas ned är bland annat Kanal 5, Kanal 9 och Kanal 11, skriver Dagens Media.

Anledningen är ett avtalsbråk om pris och paketering mellan Discovery Networks i Oslo och bolagen Canal Digital och Bredbandsbolaget, som båda ägs av distributören Telenor.

"Discovery Networks har i dag gått ut med information om att de är beredda att låta Bredbandsbolagets och Canal Digitals kunder förlora deras kanaler. Beslutet skulle innebära att de två bolagen inte får sända Kanal 5 och Discovery Networks övriga kanaler till sina drygt 800 000 kunder under en begränsad period tills ett nytt avtal finns på plats, skriver Bredbandsbolaget i ett pressmeddelande" enligt Dagens Media.

Nuvarande avtalet går ut den 1 februari.

Men Dan Panas, presschef på Discovery Networks Sweden, slår tillbaka mot Bredbandsbolagets utspel.

– Påståenden om att vi skulle stänga av kanaler har inget med verkligheten att göra. Möjligheten att stänga av våra kanaler finns bara hos Telenor, säger han till tidningen.

Om konflikten faktiskt leder till att tv-kanaler släcks ned för hundratusentals svenskar är en kamp om vem som ska bli boven i detta drama att vänta, skriver Dagens Media.

TV
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på tv?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Räddningspersonal har fört bort en person på bår efter att en brand släckts utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, rapporterar AP.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.