1 av 3
- Foto: TT Bild
Sajten ligger på darknet som är en del av internet där användarna kan hållas anonyma.
2 av 3
Sajten ligger på darknet som är en del av internet där användarna kan hållas anonyma. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
"Allra helst vill vi jämföra oss med Systembolaget, även om vi inte når riktigt ända fram"
3 av 3
"Allra helst vill vi jämföra oss med Systembolaget, även om vi inte når riktigt ända fram" - Foto: TT Nyhetsbyrån

Svensk sajt säljer heroin och kokain – helt öppet

Heroin, kokain och andra illegala droger säljs helt öppet på Sveriges största narkotikasajt. 2014 stängdes den ner av polisen, vilket beskrevs som en stor framgång, men nu blomstrar försäljningen igen.


– Släcker man en sådan plattform så dyker den snart upp igen. Så på det viset kommer vi aldrig att lösa problemet. Polisen måste lagföra folk och visa att risken att åka fast är stor, säger Anders Ahlqvist, IT-brottsspecialist vid polisen, till Dagens Nyheter.

Sajten ligger på darknet som är en del av internet där användarna kan hållas anonyma. DN har varit i kontakt med administratörerna, men inte kunnat kontrollera vilka de är.

Enligt dem tjänar de pengar på verksamheten då säljaren betalar tre procent av allt de tjänar och en startavgift på 2 500 kronor till administratörerna.

På sajten framgår det att langarna inte får sälja till personer under 18 år och kontaktpersonen beskriver verksamheten främst som ett ideologiskt projekt för att få narkotikan legaliserad.

"Allra helst vill vi jämföra oss med Systembolaget, även om vi inte når riktigt ända fram", skriver personen i sin kommunikation med DN.

Gruppen som ligger bakom sajten påstår att de är utspridda runt om i världen och har tillgång till säkerhetskopior av sajten, utom räckhåll för polisen, så den snabbt ska gå att starta upp om myndigheterna stänger ner den igen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!