Söndag 19 Sep
Stockholm

I dag kommer hovrättens dom i Lisa Holm-målet

Rättegången i Lisa Holm-fallet.
1 av 4
Nu kommer domen mot Nerijus Bilevicius. Foto: TT Nyhetsbyrån
Bröllopsbild på nerijus.
2 av 4
Nerijus Bilevicius dömdes till fängelse i tingsrätten men har hela tiden nekat till brottet. Foto: Polisen
Lisa Holm blev 17 år gammal. Det var i somras som hon hittades mördad.
3 av 4
Lisa Holm blev 17 år gammal. Det var i somras som hon hittades mördad. Foto: TT Nyhetsbyrån
Polisens avspärring vid ladan.
4 av 4
Hittades i en lada på Kinnekulle. Foto: TT Bild

​I dag ger Göta hovrätt sin dom om mordet på 17-åriga Lisa Holm i somras. Nerijus Bilevicius, 35, dömdes i tingsrätten till livstids fängelse – men har hela tiden nekat till brottet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det mest troliga är att hovrätten gör samma bedömning som Skaraborgs tingsrätt, och finner det bevisat att Nerijus Bilevicius mördade Lisa Holm. Man har inte hittat hans dna direkt på flickans kropp, men det finns andra besvärande omständigheter.

Dna från Bilevicius fanns på tio ställen på flickans kläder, på repstumpar och på platsen i en lada där hon enligt tingsrättens dom blev hängd. Han arbetade i området och hade tillgång till både utrymmet i ladan och arbetsboden där kroppen hittades, ett par kilometer därifrån.

Men om Bilevicius är skyldig, varför gömde han kroppen på ett ställe som han själv kunde kopplas till? Advokat Tore Brandtler, som är målsägandebiträde för Lisa Holms familj, har en teori:

– Jag tror inte att det var den slutliga placeringen. När allt lugnat sig tänkte han flytta kroppen. Men han hade nog ingen aning om Missing People, och att tusentals personer skulle röra sig i området. Då fanns ingen möjlighet att flytta kroppen, resonerar Tore Brandtler.

Kommentera
Kopiera länk
Dela