Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen söker ung man i tofs – ska ha våldtagit en kvinna utomhus

Polisen söker efter en våldtäktsman.
1 av 3

Polisen söker efter en våldtäktsman.

TT Bild

Den misstänkte ska ha haft en tofs.
2 av 3

Den misstänkte ska ha haft en tofs.

TT BILD

Vet du något? Ring polisen.
3 av 3

Vet du något? Ring polisen.

TT BILD

Nyheter | 09/02/2016 17:39

Polisen tror även att mannen har skador i ansiktet.

Natten mellan den fjärde och femte februari så våldtogs en kvinna utomhus i Borlänge. Det hela ska ha inträffat vid korsningen Parkgatan och Sturegatan, skriver Aftonbladet.

– Vi vet att den misstänkte visade intresse för den utsatta kvinnan kring korsningen Stationsgatan/Borganäsvägen där han uppehöll sig och slog följe med kvinnan, och de promenerade Stationsgatan västerut mot Centralbron och Hagavägen till brottsplatsen, säger Stefan Dangardt, presstalesman på polisen i Dalarna till Aftonbladet.

Den misstänkte våldtäktsmannen ska vara i 20-årsåldern, vara cirka 170 centimeter lång, ha smalt ansikte och långt mörkt hår som var uppsatt i en tofs. Han hade på sig en mörk jacka som verkade vara en täckjacka eller dunjacka och mörka byxor.

– I och med mannens speciella frisyr och att de skiljer ganska mycket i längd mellan dem så kan människor ha lagt märke till dem, säger Stefan Dangardt.

Mannen kan ha skador på sin vänstra ansiktshalva som han fått i samband med att brottet avbröts av ett förbipasserande vittne, tror polisen.

– Efter att våldtäkten avbröts sprang mannen till fots från platsen.

Kvinnan som våldtogs är cirka 150 cm lång och bar en cerise/vinröd jacka, skriver Aftonbladet.

Polisen vill nu komma i kontakt med personer som kan ha sett något vid två-tiden och framåt den natten. De vill ha iakttagelser från personer som kan ha sett när mannen från början tog kontakt med kvinnan, eller när de gick där ifrån.

All information är av värde understryker de. Vet du något? Ring polisen på 114 14. Eller sprid vidare infon.