95 000 kronor för en bostadsrätt? Låter det för bra för att vara sant?!
1 av 2
95 000 kronor för en bostadsrätt? Låter det för bra för att vara sant?! - Foto: Riksbyggen
För 95 000 kronor får man en lägenhet på 30 kvadratmeter och ett medlemsskap i en bostadsrättsförening.
2 av 2
För 95 000 kronor får man en lägenhet på 30 kvadratmeter och ett medlemsskap i en bostadsrättsförening. - Foto: Riksbyggen

Bostadsrätt för 95 000 – men det finns en hake

95 000 kronor för en bostadsrätt, låter det orimligt? Snart kan man köpa en nybyggd lägenhet i Göteborg för just det priset.


I nästan hela Sverige är det bostadsbrist och för unga är det inte lätt att få ett hyreskontrakt. Att köpa en bostadsrätt utan pengar är ännu svårare.

Men nu finns det kanske en möjlighet. I alla fall i Göteborg. Något som Göteborgs-Posten först skrev om.

För 95 000 kronor och en månadshyra på 4 748 kronor får man en lägenhet på 30 kvadratmeter och ett medlemsskap i en bostadsrättsförening. Dessutom får man tillgång till flera gemensamma utrymmen: cykelgarage, cykelverkstad, gemensamhetslokal, övernattningslägenhet och ett växthus. Dessutom har man tillgång till en bilpool.

Boendet är en viktig del för arbete och möjligheten till egen försörjning. Vi måste börja tänka ”utanför boxen” och våga prova helt nya lösningar, säger Mårten Lilja, vice vd för Riksbyggen, i ett pressmeddelande.

Men det finns en hake. Man måste sälja den för samma pris.

– Det går alltså inte att göra ”ett klipp” på den här typen av lägenhet, uttalar sig Mikael Ahlén i ett pressmeddelande.

Dessutom riktar satsningen sig på unga människor. Sex lägenheter får köpas av personer mellan 18 och 30 år. Försäljningen kommer ske under andra halvan av 2017.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bra grej?
Tack för din röst!