Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Filips kökarta till Systembolaget kommer hjälpa dig att alltid välja rätt kö

- 01/03/2016, 20:40 -
Filip har en strategi för hur du ska välja rätt kö.
1 av 2

Filip har en strategi för hur du ska välja rätt kö.

Filip Hjelmér

Skriv ut och spara!
2 av 2

Skriv ut och spara!

Filip Hjelmér

Aldrig mer ska du behöva ställa dig i fel kö.

Det finns typ inget värre än att lägga sin tid på att stå i kö. Speciellt inte när man rusar in på Systembolaget i sista sekund och alla är där för att handla helgens alkoholintag.

Därför är Filip Hjelmérs strategi en räddare i nöden, vilket även Omtalat har uppmärksammat. Han har målat upp en karta för hur man borde tänka när man ska välja kö på Systemet som han la upp på Reddit.

Hans strategi berör mest de som gillar att köpa öl men självklart kan även andra ta lärdom av detta.

Bildkälla: Filip Hjelmér

För ska du köpa öl måste du gå längst in i affären, i alla fall på de flesta bolagen. Och det är där den längsta kön är, i och med att flest människor befinner sig längst in i affären och att man oftast väljer närmsta kö.

– Men kan nog också vara för att det jämt strömmar folk inåt butiken vid den gången som jag markerat så att man inte orkar ta fighten hela vägen tillbaka till entrésidan, säger Filip till Nyheter24.

Och som du kan se på Filips fantastiska kökarta så är köerna kortare ju närmare entrén man kommer. Men ha i åtanke att det kan vara olika beroende på bolag!
Brukar du välja fel kö?