Torsdag 29 Jul
Stockholm

Lämnade in loppisfynd på auktion – var värt 230 000 kronor

Han lämnade in sitt loppisfynd på auktion.
1 av 3
Han lämnade in sitt loppisfynd på auktion. Foto: RA Auktionsverket Norrköping/Ap
Här är alltså den kinesisk penselvas av bambu.
2 av 3
Här är alltså den kinesisk penselvas av bambu. Foto: RA Auktionsverket Norrköping
Vasen gick för 230 000 kronor.
3 av 3
Vasen gick för 230 000 kronor. Foto: AP

Norrköpingsbon lämnade in loppisfyndet på auktion. Men när priset sedan steg från 2 500 kronor till 230 000 kronor på bara några timmar fick alla sig en chock.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Brukar du lämna in saker på auktion?? Inte? Efter detta kommer du garanterat att gå ner i källaren och leta rätt på prylar.

Den snart 60 år fyllda Norrköpingsbon bestämde sig för att lämna in lite saker på auktion. En av sakerna som lämnades in var ett loppisfynd från tidigare, nämligen en kinesisk penselvas av bambu.

– Kunderna kommer och lämnar in varor, och så kom den här penselvasen in och utgångspriset låg på 2 500 kronor, säger Ridha Achoura, VD på RA Auktionsverket, till Nyheter24.

Vasen låg kvar på det priset ända fram till fredagen förra veckan då den plötsligt hoppade upp till 30 000 kronor. Till slut så hamnade priset på penselvasen på 230 000 kronor.

Alla blev jätteglada
Både kunden, säljaren och auktionsfirman blev oroligt glada när slutsumman landade på så mycket pengar och under lördagen så firades det hela hemma hos Ridha Achoura.

– Han berättade en historia om det här, han hade varit och köpt en kanna på en second hand. Vid kassan hade han fått syn på vasen och frågat vad de skulle ha för den. Och då fick han den på köpet.

Kommer du lämna in saker på auktion?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela