Söndag 13 Jun
Stockholm

Två hänsynslösa attacker mot kvinnor natten till söndagen

Kvinnorna blev attackerade i Östersund.
1 av 3
Kvinnorna blev attackerade i Östersund. Foto: TT / TT
Den första vid ettiden av en grupp med män.
2 av 3
Den första vid ettiden av en grupp med män. Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX
Den andra senare av en ensam man.
3 av 3
Den andra senare av en ensam man. Foto: SCANPIX

Natten till söndagen blev två kvinnor attackerade av män i centrala Östersund. Vid två olika tidpunkter.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Natten mot söndag blev två kvinnor överfallna i centrala Östersund. Första larmet kom vid tretiden, skriver Expressen.

Samtalet kom från en kvinna som uppger att hon blivit attackerad i centrum. Kvinnan är i 20-årsåldern och det var tre okända män som hoppade på henne. Det är en aning tidsfördröjning innan hon ringer och det gör arbetet en aning svårare.

Polisen utreder anmälan och attacken rubriceras som försök till våldtäkt. Kvinnan ska, enligt sin berättelse, lyckats med att slita sig loss efter hon blev nedbrottad. Männen ska sedan försökt sig på att slita av hennes byxor innan hon kom loss.

– Hon har gjort motstånd och sprungit därifrån, även gärningsmännen sprang därifrån, säger Oscar Berglund hos Jämtlandspolisen till Expressen.

Polisen söker folk som kan ha sett mer
Nu vädjar polisen om eventuella iakttagelser som någon kan ha gjort i samband med överfallet. Det ska ha skett vid klockan ett på natten i korsningen mellan Prästgatan och Tullgatan i Östersund. Polisen har redan säkrat spår.

Polisen tycker att överfallet är oroväckande då det sker ganska öppet i centrum. Risken att upptäckas torde vara stor vid den tiden också. Om signalement säger polisen:

– Vi har fått signalement som är ganska allmänt hållna. Det är unga män i 20-årsåldern, någonstans runt 183 centimeter långa, mörka kläder och pratade svenska med brytning, säger Berglund till Expressen.

Ytterligare en attack i samma område
Vid samma natt mot söndagen uppger en annan kvinna att hon blivit attackerad av en ung man i samma område som första överfallet.

Kvinnan ska ha blivit slagen med knuten näve. Mannen slängde sedan ner henne mot marken. Därefter försvinner han. Kvinnan fick skador i ansiktet och i nuläget finns ingen misstänkt.

I det fallet beskrivs gärningsmannen av polisen som 25-30 år, kortklippt hår på sidorna med längre upptill samt rutigt klädesplagg på överkroppen, skriver Expressen.

Har man varit i området vid de två tidpunkterna och tror sig veta mer uppmanas man att ringa polisen på 114 14.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela