Åsgård ångrar Quickanklagelser

Ulf Åsgård försöker mäkla fred med värsta fienden.


Psykiatikern Ulf Åsgård har hamnat i en allvarlig och uppslitande konflikt med journalisten Gubb-Jan Stigson om fallet Thomas Quick. Åsgård anklagade Stigson för att ha försett Quick med "avgörande information" om de mord som Quick är dömd för. Nu tar han tillbaka allt.

Under flera år har de varit varandras motpoler. Åsgård har alltid självsäkert argumenterat för att Quick inte alls är någon seriemördare, medan Stigson hävdat att det "säger en del om Ulf Åsgårds kunskap om de här fallen".

I förra veckans SVT Debatt vägrade exempelvis Åsgård att svara på vad det var för information som Stigson gett till Quick, men nu skriver Stigson på sin blogg att Åsgård bett om ursäkt för det obehag han har orsakat honom.

Stigson har konsekvent varit kritisk mot flera av de personer som har argumenterat för Quicks oskuld. Till exempel finner han kriminalteknikern Jan Olssons agerande konstigt.

– Han var den person som fick mig övertygad om att Quick var skyldig till tältmorden i Appojaure genom sin redogörelse av de kriminaltekniska fynden, säger han till Crimenews.se.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

S-ledaren: Omdömeslöst rekrytera kompis

Talade om "infiltratörer" – Modi anklagas för hat

Indiens ledare Narendra Modi anklagas för hat mot muslimer efter att ha beskrivit dem som "infiltratörer".

Positiva toner inom tjänstesektorn

Tjänstesektorn i eurozonen repar sig. Inköpschefsindex steg i april till 52,9, klart över marknadens förväntningar som låg på 51,8. Framförallt märks en uppgång i Europas största ekonomi Tyskland. Ett indextal över 50 brukar traditionellt indikera tillväxt.

Efter skredet – E6 öppnar tidigare än väntat

E6 utanför Stenungsund kommer att öppna redan i sommar – tidigare än man trott, meddelar Trafikverket.

Krisande Body Shop lägger ner i Sverige

Skönhetskedjan The Body Shop lägger ned verksamheten i Sverige. På en extrainsatt bolagsstämma beslutade man att ansöka om likvidation för The Body Shop Svenska AB, rapporterar Market.

Tysk gripen för Kinaspionage i EU-parlamentet

En assistent till en tysk högerpolitiker har gripits för misstänkt spionage för Kinas räkning, meddelar åklagare. Mannen anklagas för att ha försett kinesisk underrättelsetjänst med information om förhandlingar i Europaparlamentet.