Åsgård ångrar Quickanklagelser

- 22/12/2008, 16:19 -

Ulf Åsgård försöker mäkla fred med värsta fienden.

Psykiatikern Ulf Åsgård har hamnat i en allvarlig och uppslitande konflikt med journalisten Gubb-Jan Stigson om fallet Thomas Quick. Åsgård anklagade Stigson för att ha försett Quick med "avgörande information" om de mord som Quick är dömd för. Nu tar han tillbaka allt.

Under flera år har de varit varandras motpoler. Åsgård har alltid självsäkert argumenterat för att Quick inte alls är någon seriemördare, medan Stigson hävdat att det "säger en del om Ulf Åsgårds kunskap om de här fallen".

I förra veckans SVT Debatt vägrade exempelvis Åsgård att svara på vad det var för information som Stigson gett till Quick, men nu skriver Stigson på sin blogg att Åsgård bett om ursäkt för det obehag han har orsakat honom.

Stigson har konsekvent varit kritisk mot flera av de personer som har argumenterat för Quicks oskuld. Till exempel finner han kriminalteknikern Jan Olssons agerande konstigt.

– Han var den person som fick mig övertygad om att Quick var skyldig till tältmorden i Appojaure genom sin redogörelse av de kriminaltekniska fynden, säger han till Crimenews.se.

Skrivet av: