Torsdag 2 Dec
Stockholm

Svenske Magnus hamnade mitt bland bomberna – då insåg han något viktigt

Hans inlägg lämnar ingen oberörd.
1 av 3
Hans inlägg lämnar ingen oberörd. Foto: Faksimil / Twitter / Facebook
Tre bomber exploderade i Bryssel under tisdagen. Hundratals människor skadades och över 20 personer dödades.
2 av 3
Tre bomber exploderade i Bryssel under tisdagen. Hundratals människor skadades och över 20 personer dödades. Foto: TT Bild/Twitter
Här ser man explosionen som inträffade tunnelbanestationen Maalbeek under dagen.
3 av 3
Här ser man explosionen som inträffade tunnelbanestationen Maalbeek under dagen. Foto: Faksimil/Twitter

Tillsammans med sonen hamnade han mitt i bomberna som exploderade på Zaventem flygplats. Han inlägg har delats av tusentals.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Magnus och sonen var på plats på flygplatsen i Bryssel när två män utlöste självmordsbomber. Det blev explosioner som skakade byggnaden och flera personer avled i terrorattacken.

Magnus och sonen klarade sig och nu skriver han om det här i ett inlägg på Facebook, och få kan lämnas oberörda av det.

"Hamnade mitt i bomben på Zaventem flygplats för två timmar sedan. Kläder och bagage nedsmetade med blod och splitter. Tio meter till och jag hade inte kunna skriva detta inlägg. Istället sitter vi nu i trygghet i köket, hemma hos en underbar Belgisk familj med sonen omplåstrad, kreativt lekande med lego som bara barn kan." skriver han i inlägget som delats av nästan 20 000 personer.

Själv träffades han av splitter och har fått sy i armar och ben.

Han skriver att tankarna går till de som tvingas fly från bomber, från sina hem och hemländer, men det är inte enbart dem han tänker på:

"Mina tankar går även till alla er som vägrar öppna era hjärtan för de som flyr från krig o bomber. Ni som tycker att bomboffer gott kan stanna där bomberna smäller. Att vi skall stänga våra gränser och undvika att hjälpa de som söker skydd. Jag träffar er dagligen, även i min bekantskapskrets och er självupptagna egoism får mig att må illa. Det är bara synd att det krävdes ett terroristdåd till för att jag skulle våga säga det." skriver han.

Nyheter24 har fått Magnus tillstånd att dela inlägget.

Här kan du läsa det i sin helhet:

Kommentera
Kopiera länk
Dela