Torsdag 2 Dec
Stockholm

Hilma, 9, har startat ett eget parti – ska hjälpa djur och flyktingar

Hilda skapade "Världspartiet". Det viktigaste frågorna är djur, natur och migration.
1 av 3
Hilda skapade "Världspartiet". Det viktigaste frågorna är djur, natur och migration. Foto: Privat
"Vi i Världspartiet tycker om naturen och djuren. Vi vill också släppa in flyktingar i Sverige. Jag tror att flyktingar trivs mer i ett tält med lite mat i ett tryggt land än i ett tält med lite mat i ett farligt land."
2 av 3
"Vi i Världspartiet tycker om naturen och djuren. Vi vill också släppa in flyktingar i Sverige. Jag tror att flyktingar trivs mer i ett tält med lite mat i ett tryggt land än i ett tält med lite mat i ett farligt land.". Foto: Privat
Hilma är nio år gammal.
3 av 3
Hilma är nio år gammal. Foto: Privat

Hilma kanske är Sveriges snällaste partiledare. Hennes parti ska göra livet bättre för djuren, för naturen och människor som är på flykt.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Har du tröttnat på de etablerade partierna? Då kanske du ska bli medlem i Världspartiet.

Det är startat av nioåriga Hilma som är mycket intresserad av politik. Hon berättar för Nyheter24 att hon startade Världspartiet för ungefär två år sedan.

– Jag tycker det är spännande om vi skulle skapa ett eget parti, jag och min syster, och så skapade vi Världspartiet, säger Hilma till Nyheter24.

Vad är viktigaste frågorna för Världspartiet?

– Naturen, djuren och flyktingar, för det är viktigt att vara snäll mot djuren och naturen och jag tycker alla borde få stanna i samma land.


"Vi i Världspartiet tycker om naturen och djuren. Vi vill också släppa in flyktingar i Sverige. Jag tror att flyktingar trivs mer i ett tält med lite mat i ett tryggt land än i ett tält med lite mat i ett farligt land." skriver Hilma i flygbladet.

För att locka fler till partiet ritar Hilma flygblad. Och partiet har plats för fler medlemmar, just nu är Hilma och Hilmas kompis Maja de enda.

– Ibland på rasterna i skolan så pratar vi. Det handlar om olika saker men ibland om flyktingar och ibland om djuren och jag tycker väldigt synd om djuren, därför är jag vegetarian, säger Hilma.

– Jag tycker man ska äta mindre kött för om man ska göra det måste man döda djur.

Skulle du rösta på Världspartiet?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela