Torsdag 2 Dec
Stockholm

Michael fångade monsterråtta: "Man blir äcklad"

Råttan som fastnade i fällan i Michaels hus var inte mindre än 40 centimeter lång "katterna vi har är nästan lika stora som råttorna".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I oktober förra året upptäckte Michael Rausman något riktigt äckligt i sitt hem.

– Vi bor ute på landet, mellan Helsingborg och Landskrona, så möss har man ju. Sedan öppnade jag matavfallspåsen, den var så skitig och nerhängd, berättar han för Nyheter24.

Det visade sig vara en stor råtta som rört runt i påsen, just denna hade fastnat i en fälla.

Sedan dess har Michael fångat sex eller sju stycken stora råttor. Den han fångade senast var 40 centimeter lång. 20 centimeter kropp och 20 centimeter svans.

– De andra har varit nästan lika stora, det är inget litet djur, säger Michael.

Han tycker att kommunen borde göra något åt problemet med råttorna, och hoppas att hans bilder nu ska få dem att ta problemet på allvar.

Michael kan inte längre återvinna mat och får ha sopphinken stående mitt i köket på grund av problemet med råttorna.

Michael är osäker på hur råttorna tar sig in, men huset står rakt på maken så det kan vara den vägen de stora råttorna gräver sig in. Han har också upptäckt ett stort hål i marken vid häcken som han tror att råttorna gjort.

– Man blir äcklad och förbannad, det är lite av en inbrottskänsla. Man gillar inte när folk går in i ens hus och det är så ofräscht, säger han.

När den första råttan fångades ringde Michael Anticimex som fick komma och hämta den, han själv tyckte att det var för äckligt.

– Katterna vi har är nästan lika stora som råttorna, jag kan ju se att katterna blir tagna när de ser dem.

Kommentera
Kopiera länk
Dela