Lördag 4 Dec
Stockholm

Pedofilen dömdes till fängelse – men myndigheterna har tappat bort honom

Mannen satt häktad fram tills rättegången. Efter rättegången fick han gå fri, men sedan ändrade Svea hovrätt beslutet och sa att han skulle fortsätta vara frihetsberövad. Då gick det snett.
1 av 2
Mannen satt häktad fram tills rättegången. Efter rättegången fick han gå fri, men sedan ändrade Svea hovrätt beslutet och sa att han skulle fortsätta vara frihetsberövad. Då gick det snett. Foto: TT / TT
Ingen förde mannen till häktet så kan gick därifrån. Nu är han försvunnen.
2 av 2
Ingen förde mannen till häktet så kan gick därifrån. Nu är han försvunnen. Foto: TT

Den 44-årige mannen döms bland annat för sexuellt övergrepp mot barn. Men han är försvunnen.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En pedofil är borttappad och polisen och hovrätten skyller på varandra.

Han försvann i samband med en ganska ovanlig överklagan i hovrätten, men vi måste ta det från början.

Misstänkt för flera övergrepp

Expressen skriver att den 44-årige mannen var misstänkt för flera övergrepp på barn. Offren var bland annat barn som bodde i närheten av mannen och övergreppen ska ha pågått under flera år.

Mannen var häktad i två månader inför rättegången i Attunda tingsrätt 18 mars. Efter rättegången släpptes mannen på fri fot i väntan på att domen skulle fastställas.

Målsägandebiträdet som företrädde tre av barnen accepterade inte att mannen fick vara fri och hon överklagade. I vanliga fall är det åklagaren som överklagar i ett sådant här fall, men åklagaren accepterade beslutet.

Allt gick fel när han skulle häktas

Så målsägandebiträdet och den misstänkte pedofilen möttes i rätten några dagar senare, 24 mars. Åklagaren var inte där. Inte heller polisen.

Svea hovrätt slog fast att 44-åringen inte alls skulle vara på fri fot. Han skulle fortsätta sitta häktad till dess att domen föll. Det var här det gick snett.

Ingen var på plats för att föra mannen till häktet och han knallade helt sonika i väg, skriver Expressen.

Under onsdagen kom domen. Mannen döms till 14 månaders fängelse, bland annat för sexuellt övergrepp mot barn.

Är han i fängelse då? Nej, för han har varit försvunnen sedan missen i Svea hovrätt. Polisen har ingen aning om var mannen är, enligt Expressen.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela