Det var vi halv fyra-tiden i natt som polis och räddningstjänst larmades till en brand i den syriska restaurangen "Tanoor" i Malmö.
1 av 4
Det var vi halv fyra-tiden i natt som polis och räddningstjänst larmades till en brand i den syriska restaurangen "Tanoor" i Malmö. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Enligt restaurangens ägare har polisen sagt att någon krossat en ruta och tänt på.
2 av 4
Enligt restaurangens ägare har polisen sagt att någon krossat en ruta och tänt på. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Restaurangen skulle ha invigning i morgon och ägaren berättar att han öppnat den för att han vill erbjuda jobb för syriska flyktingar.
3 av 4
Restaurangen skulle ha invigning i morgon och ägaren berättar att han öppnat den för att han vill erbjuda jobb för syriska flyktingar. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Lokalen, som ligger i ett flerfamiljshus, har drabbats av svåra rökskador och en anmälan om grov mordbrand är gjord.
4 av 4
Lokalen, som ligger i ett flerfamiljshus, har drabbats av svåra rökskador och en anmälan om grov mordbrand är gjord. - Foto: Mikael Fritzon

Restaurangen skulle anställa flyktingar – brändes ner

Invigningen skulle ske i morgon. Men i natt brann den syriska restaurangen i Malmö.


Det var vi halv fyra-tiden i natt som polis och räddningstjänst larmades till en brand i den syriska restaurangen "Tanoor" i Malmö. Enligt restaurangens ägare Mohamad Hamsho har polisen sagt att någon krossat en ruta och tänt på, skriver Sydsvenskan.

Restaurangen skulle ha invigning i morgon. Mohamad Hamsho, som själv kommer från Syrien, berättar att han öppnat den för att han vill erbjuda jobb för syriska flyktingar.

– Vad ska jag säga? Jag är ledsen. Öppningen kommer att dröja, säger han till tidningen.

Lokalen, som ligger i ett flerfamiljshus, har drabbats av svåra rökskador och en anmälan om grov mordbrand är gjord.

– Platsen är nu avspärrad och kommer att låsas i väntan på en teknisk undersökning. Brandorsaken är okänd och det är det som ska undersökas, säger Erik Jeppsson, länsvakthavande befäl vid polisen i Skåne, till Sydsvenskan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vinnaren av Drömvinsten på 101 miljoner är hittad – det ska han göra för pengarna

Lugnt på USA-börsen trots bankchefens uttalande

Indexrörelserna på börsen i New York svängde kring nollan på tisdagen sedan Jerome Powell, chef för USA:s centralbank Federal Reserve, återigen varnat för att räntorna kan behöva hållas kvar på en högre nivå under en längre period.

Powell: Räntesänkningar dröjer i USA

Det blir mer och mer osannolikt med en sänkning av den amerikanska styrräntan inom den närmaste tiden, enligt USA:s centralbankschef Jerome Powell.

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Lastbil med släp i diket, Norra Åreda", skriver polisen på sin hemsida.

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

1 timme sedan
En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.

Örebro: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Ett tågset brinner på CV-området i Örebro-", skriver polisen på sin hemsida.