- Foto: Polisen / TT Nyhetsbyrån

Här grips mannen i knarkligan – med narkotika värd miljoner i väskorna

23 kilo hasch och 300 gram kokain. Så mycket hade mannen i väskorna när han greps i Umeå. Allt fångades på polisens film.


26-åringen hade två väskor fullproppade med hasch och kokain. På övervakningsfilmen från den 7 december förra året ser man hur polisen året griper mannen utanför ett hus i Umeå.

– Han kommer ut, kastar väskorna och försöker springa därifrån, men så griper polisen honom, säger åklagaren Peter Ståhl, till Sydsvenskan.

Allt började i oktober förra året när polisen intresserade sig för en tidigare narkotikadömd 53-åring i Malmö. Man misstänkte att han var inblandad i narkotikahandel och upptäckte att han hade mycket kontakt med en skuldsatt skånsk företagare.

Efter två månaders spaningsarbete kunde polisen tillslut slå till. Den skuldsatta företagaren hade tagit tåget från Skåne till Umeå för att lämna de två kabinväskorna hos 26-åringen som syns på film

Tillslaget visade sig handla om 22,7 kg hasch och 300 gram kokain. Totalt uppskattas värdet av narkotikan till 2,7 miljoner kronor, ett rekordbeslag för Umeåpolisen.

– Ett av tidernas största i Umeå med omnejd, sa Olle Andersson på Grova brott i Umeå till Folkbladet.


De tre männen åtalades för grovt narkotikabrott. Rättegången började förra veckan och avslutades i onsdags. Alla tre nekade till brott, skriver Sydsvenskan.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

2 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

2 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

2 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

2 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.