Söndag 9 Maj
Stockholm

Här sparkar och spottar de på försvarslös tjej – inför tusentals följare

1 av 2
2 av 2

Den unga tjejen misshandlas – och klippet sprids i sociala medier. Allt är en del av ett fenomen som finns på nätet.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En film från Instagram som Nyheter24 tagit del av visar en ung tjej som blir misshandlad. På filmen syns hur tjejen försöker skydda sig medan en annan person sparkar på henne.

Kontot på Instagram där filmen ligger har tusentals följare. I videon sparkar de på tjejen som ligger försvarslös på marken. Klippet avslutas med ett "gråt mer, hora".

Bildkälla: Instagram

Fenomenet är dock känt sedan tidigare. Att ungdomar filmar när de misshandlar andra ungdomar – och sedan lägger upp filmen på sociala medier.

Enligt Anders Ahlqvist på polisens IT-brottscentrum har fenomenet funnits i flera år. Han säger dock att detta inte är något som de har sett en speciell ökning av den senaste tiden.

– Vi ser ingen nationell helhel på det sättet. Det vi märker är från kollegor som hör av sig plus allmänheten och media. Men sen vet jag att det här går upp och ner i vågor. Det är precis som med alla andra fenomen på nätet. När någon gör något och det får stor uppmärksamhet får det också efterföljare. Det hänger ihop med internets psykologi helt enkelt, säger Anders Ahlqvist till Nyheter24.

Vet du något om filmen? Hör av dig till polisen på telefonnummer 114 14.

Har du sett liknande saker på nätet? Tipsa oss på tips@nyheter24.se.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela