Här sparkar och spottar de på försvarslös tjej – inför tusentals följare

Den unga tjejen misshandlas – och klippet sprids i sociala medier. Allt är en del av ett fenomen som finns på nätet.


En film från Instagram som Nyheter24 tagit del av visar en ung tjej som blir misshandlad. På filmen syns hur tjejen försöker skydda sig medan en annan person sparkar på henne.

Kontot på Instagram där filmen ligger har tusentals följare. I videon sparkar de på tjejen som ligger försvarslös på marken. Klippet avslutas med ett "gråt mer, hora".

Bildkälla: Instagram

Fenomenet är dock känt sedan tidigare. Att ungdomar filmar när de misshandlar andra ungdomar – och sedan lägger upp filmen på sociala medier.

Enligt Anders Ahlqvist på polisens IT-brottscentrum har fenomenet funnits i flera år. Han säger dock att detta inte är något som de har sett en speciell ökning av den senaste tiden.

– Vi ser ingen nationell helhel på det sättet. Det vi märker är från kollegor som hör av sig plus allmänheten och media. Men sen vet jag att det här går upp och ner i vågor. Det är precis som med alla andra fenomen på nätet. När någon gör något och det får stor uppmärksamhet får det också efterföljare. Det hänger ihop med internets psykologi helt enkelt, säger Anders Ahlqvist till Nyheter24.

Vet du något om filmen? Hör av dig till polisen på telefonnummer 114 14.

Har du sett liknande saker på nätet? Tipsa oss på tips@nyheter24.se.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

1 timme sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

2 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

2 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

2 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

3 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.