Söndag 3 Jul
Stockholm

Uppgifter: Terrorister kan ha planerat attentat mot Rosenbad

Enligt uppgifter till Expressen kan Rosenbad vara mål för terrorister.
1 av 4
Enligt uppgifter till Expressen kan Rosenbad vara mål för terrorister. Foto: TT
Säpo ska ha fått nya uppgifter, och enligt Expressen ligger dessa uppgifter bakom att polisen nu tror Rosenbad kan vara terroristers mål.
2 av 4
Säpo ska ha fått nya uppgifter, och enligt Expressen ligger dessa uppgifter bakom att polisen nu tror Rosenbad kan vara terroristers mål. Foto: TT
Säpo har höjt sin beredskap.
3 av 4
Säpo har höjt sin beredskap. Foto: TT
I tisdags avslöjades att IS-terrorister kan ha tagit sig till Sverige.
4 av 4
I tisdags avslöjades att IS-terrorister kan ha tagit sig till Sverige. Foto: TT

Regeringshögkvarteret Rosenbad är ett möjligt mål för terrorister, enligt polisen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Rosenbad är regeringens högkvarter och nu kan det vara hotat av terrorister. Enligt Expressen kan regeringshögkvarteret vara platsen terrorister planerar ett attentat på.

Tidigare i veckan kom uppgifter om att IS-terrorister kan ha kommit till Sverige. Sedan dess har Säpo gått i stabsläge, en typ av beredskapsläge.


Många har uttryckt rädsla. Bland annat har kriminalreportern Hasse Aro sagt att han tänker undvika att åka tunnelbana och arrangörerna för Eurovision är oroliga för hotet.

Bildkälla: TT

Nu har Expressen fått uppgifter om att Rosenbad kan vara ett mål. Enligt tidningen är ny information Säpo fått som ligger är grunden till att polisen tror det kan vara där attentat planeras utföras.

Säkerhetspolisen vill inte avslöja något om sitt arbete.

– Eventuella tillslag, platser vi intresserar oss för eller övrig operativ information kan vi inte gå in på. Den typen av information skulle avslöja vad vi fokuserar på och vår kunskap och det skulle underlätta för de personer som vi försöker motverka, säger Fredrik Milder, presstalesperson på Säpo, till Expressen.

Är du orolig för terrorhot?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.