Söndag 25 Sep
Stockholm

Alice, 19: Jag våldtogs av killen jag träffade på nätet

Alice träffade en kille från Badoo.
1 av 3
Alice träffade en kille från Badoo. Foto: Privat/TT
Han våldtog henne.
2 av 3
Han våldtog henne. Foto: Privat
Och låtsades efter som ingenting.
3 av 3
Och låtsades efter som ingenting. Foto: TT bild

När Alice var 16 träffade hon en kille från Badoo. De skulle träffas och fika men hon följde med honom hem för att ladda sin mobil. Efter det gick allt fel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Läs Alice egna ord om våldtäkten

2012 träffade Alice en kille på Badoo. Då var hon 16 år. Hon pratade med killen i två veckor och sedan bestämde de sig för att träffas. Han bodde inne i Växjö, hon lite utanför.

– Jag tänkte äntligen någon som vill prata. Jag har varit ganska utstött när jag var liten. Ingen ville vara tillsammans med mig och jag tänkte att det äntligen var någon som var intresserad. Men jag tänkte att han kunde vara min vän. Efter det gick allt fel, säger hon till Nyheter24.

Alice blir tyst en stund innan hon fortsätter att berätta. Från en början dök inte killen upp utan hon fick sitta i två timmar och vänta på honom. Så skickade han ett SMS.

– Han bad mig titta bakåt. Och då såg jag honom. Han såg inte alls ut som på bild. Man såg likheter med personen på bilden men i verkligheten var han ganska stor.

Alice batteri på telefonen hade tagit slut. Då berättade killen att han inte alls bodde långt därifrån, och att han hade en laddare hemma. Så Alice följde med.

Han hade skottpatroner och kniv

När de kom in till honom insåg hon på en gång att allting inte riktigt stod rätt till. Det låg skottpatroner på bordet och han sa att han hade vapen under sängen. Han plockade upp en kniv.

– Han flickrade med kniven i handen och bad mig att sätta mig jämte honom. Han ville att jag skulle flytta närmre och då undrade jag verkligen varför jag hade gått med på att träffa den här killen. Jag hade ju alltid varit försiktig annars.

Alice pratar tystare när hon fortsätter och berättar hur han började ta på henne, hur han kysste henne och hur hon var alldeles för rädd för att säga ifrån. Han höll, enligt Alice, fortfarande kniven i handen och rev den mot sina byxor. Han tryckte in hennes hand i hans byxor. Hon ville inte, men ändå klädde han av henne, plagg efter plagg.

Så lämnade han rummet och Alice såg sin chans och trodde att hon kunde gå därifrån. Hon klädde på sig byxorna och skulle ta sig hem. Då kom han tillbaka och puttade ner henne på sängen. Han la sig över henne.

– Jag ville skrika och gråta, jag visste inte vad han skulle göra. Jag vet inte hur länge det pågick. Fem minuter, en kvart. Han var hårdhänt. När han äntligen var klar gled jag ner på golvet.

Låtsades som att inget hänt

Hon klädde på sig och under tiden pratade han med henne. Hon hörde inte vad han sa. Allt hon kunde tänka på var att ta sig därifrån. Han låtsades som att ingenting hade hänt.

– Jag försökte springa men jag haltade hela vägen med sprängfyllda ögon.

I januari 2013 bestämde hon sig för att anmäla det som hänt, men förundersökningen lades ner eftersom det var ord mot ord. Det fanns inga bevis. Sedan dess har Alice fått höra om tre andra tjejer som också råkat ut för samma kille.

Efter det har han, enligt Alice hotat henne flera gånger. Hon har också stött på honom på stan. Då har hon bara vänt och sprungit.

Alice vill berätta sin historia för att varna andra.

– Jag vill inte att unga kvinnor ska göra samma misstag. Jag vill att folk ska veta vad som kan hända om man träffar fel folk via nätet.


Emma Berge vid åklagarkammaren i Växjö var ansvarig för fallet. Hon kan inte uttala sig om det specifika fallet eftersom det gått så långt tid. Hon förklarar att det hade varit lättare att få honom dömd om hon anmält direkt så att bevis hade kunnat tas fram.

– Det som är bra med att det aldrig blev någon dom är att fallet kan öppnas igen. Om det är så att han fortsätter att hota henne så kan fallet återupptas. Hade det kommit en avslående dom hade det inte alls varit lika lätt.

Alice försöker gå vidare med sitt liv, men det är svårt. Hennes minnen finns alltid där för att påminna henne om vad som hänt.

– Allt det här förstör min vardag. Jag tänker på det varje dag. Det är verkligen jättejobbigt.


Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.